A Tour-bajnok durván visszaszólt a nyeregből az őt pfújoló szurkolónak

2020.08.05. 11:19 Módosítva: 2020.08.05. 13:48

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome verseny közben, a nyeregben ülve szólt vissza durván egy őt lehurrogó szurkolónak az Okcitán körversenyen.

A Tour de France-okon rendíthetetlennek tűnő Froome-ot már több atrocitás érte francia szurkolóktól, volt, hogy vizelettel is lelocsolták, de az Okcitán körverseny negyedik szakaszán most reagálni is volt ideje, derült ki egy videófelvételből.

Froome Bruno Armirail mögött tempózva haladt egy emelkedőn, amikor egy út mellett álló szurkoló lepfújolta. Froome tekert tovább, de visszafordulva odaszólt a drukkernek franciául. Azt mondta: Va chier, connard, ami nagyjából a kapd be, seggfej-nek felel meg.

A brit kerékpáros arra készül, hogy ötödjére is megnyerje a Tourt, de egyelőre nem tudni, hogy milyen formában van, és az Ineos csapatán belüli helye is megingott. Froome az Okcitán körversenyen alárendelte magát a csapatérdeknek, és segítőként tekert, többször perceket kapott a szakaszokon a győztesektől. Az Ineos így is örülhetett, hiszen a Tour címvédője, Egan Bernal nyerte meg az összetettet.

A tavaly nagyon súlyos sérüléseket szerzett Froome többször is elmondta, hogy neki igazán jól jött az Tour augusztus végére halasztásra, mert így több esélye van arra, hogy elérje korábbi formáját. Az Ineos nem állt egyértelműen mögé, Bernal vagy a két éve nyerő Geraint Thomas lehet inkább a kapitány a Touron. Froome részben már előre is menekült, eligazolt, jövőre már az Israel Star-Up Nationben fog tekerni, ahol köré építik a csapatot.