2024. június 14. 21:00 ÉLŐ
Németország 0
Skócia 0

Alaphilippe óriásit bukott, Evenepoel szóló szökésből nyert

evenepoel
2022.04.24. 19:03
Remco Evenepoel nyerte vasárnap a Liege-Bastogne-Liege klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadalt – tudatta a Magyar Távirati Iroda.

A 257 kilométeres versenyen a Quick-Step Alpha Vinyl 22 esztendős belga bringása 30 kilométerrel a cél előtt indult meg az esélyesek csoportjából, sorra befogta a szökevénycsoport korábbi tagjait, és magabiztos előnnyel diadalmaskodott.

Evenepoel ezzel első sikerét aratta az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok valamelyikén.

A második helyért vívott kiscsoportos sprintben két honfitársa, Quinten Hermans és Wout van Aert ért célba második, illetve harmadik helyen.

A verseny krónikájához tartozik, hogy hatvan kilométerrel a cél előtt nagy bukással az út menti árokba, egy fa tövébe zuhant a világbajnok Julian Alaphilippe: a francia kerékpárost kórházba szállították és feladni kényszerült a viadalt.

A 142,1 kilométeres női versenyt 2019 után másodszor nyerte meg a tokiói olimpia időfutam-bajnoka, a holland Annemiek van Vleuten. A magyar bajnok Vas Kata Blanka (SD Worx) a 30. helyen ért célba, míg Szabó Zsófia (Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch) nem fejezte be a viadalt.

Liege-Bastogne-Liege, 257,2 km:

  1. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl) 6:12:38 óra
  2. Quinten Hermans (belga, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 48 másodperc hátrány
  3. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) azonos idővel

(Borítókép: Bas Czerwinski/Getty Images)