2024. július 1. 18:00
Franciaország 1
Belgium 0
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

El sem kezdődött a Tour de France, de az egyik versenyző már három fogát kitörte

2024.06.29. 13:52

Még mielőtt szombaton Firenzében elkezdődött volna a 111. Tour de France, a nyitószakasz előtt Jan Hirt balesetet szenvedett. A Quick-Step cseh versenyzője az etap előtti mozgolódáson az olasz városban összeakadt az egyik szurkoló hátizsákjával. 

A 33 éves bringás akkorát esett, hogy három foga is eltört, erről Patrick Lefevere, a csapat vezérigazgatója posztolt az X-en. A nem túl szép látvány ide kattintva tekinthető meg. 

A belga sportvezető dühösen hozzátette, száz szabály van a csapatoknak, de valaki a hátizsákjával balesetet tud okozni az aláírási ceremónia és a csapatbusz közötti távon.

Hirt – aki a végső győzelemre esélyes Tadej Pogacar kihívójának, Remco Evenepoelnek a segítője – végül elindult a mezőnnyel.

Yves Lampaert, a Quick-Step kerékpárosa is felháborodottan nyilatkozott.

Az emberek folyamatosan rohangálnak. Mi, versenyzők apróságokért kapunk büntetést. A szervezőknek tükörbe kéne nézniük, ez elfogadhatatlan. 

A Tour de France idei nagy rajtját Olaszországban rendezik meg, később a mezőny három szakasz után tér át Franciaországba. A szombati szakasz (Firenze–Rimini) 206 kilométer hosszú, a versenyzők összesen 3847 méter szintkülönbséget tesznek meg.