Csütörtökig nem várható Rakonczay jelzése

2012.02.12. 15:07

Hétfő óta nincs kapcsolat Rakonczay Gáborral, aki kenuval próbálja meg átszelni az Atlanti-óceánt. Úgy tűnik, csütörtök előtt az időjárási viszonyok miatt nem is lesz esélye jelt adni magáról.

Rakonczay február 6-a jelentkezett be utoljára, akkor sodródott. A nagy szél miatt nem evezett, jobbára a kabinjában tartózkodott, ahol a nagyon magas páratartalom miatt valószínűleg műkődésképtelenek lettek az elektronikai eszközei illetve a napelem nem tudott feltöltődni, így műholdas telefonon sem tud bejelentkezni. Ha a szél nem csitult, akkor valószínűleg most is sodródik.

Az expedíciót itthonról irányító felesége korábban még úgy tudta, pénteken már mérséklődik a szél, és lesz esélye felvenni férjével a kapcsolatot. Az expedíció honlapján szombaton már azt írta, csütörtökig valószínűleg nem áll be változás az időjárásban, így addig nincs esély az elektronika kiszárítására. Ha kinyitja a kabin ablakát, a becsapódó hullámok eláraszthatják.

Rakonczayt esetleg az Atlanti-óceánon közlekedő teherhajók találhatják meg. Felesége értesítette az Ocean Rowing Societyt (Óceánátevező Szövetséget), akik segíthetnek a kutatásban. A hajók nem keresik célzottan a kenust, de tudnak róla, és figyelhetnek a fényjelére is.