Rubinho és az ötszáz márkás kilátás

2000.02.24. 20:59
Pénteken Brazíliában folytatódik a Forma - 1-es világbajnoki sorozat. Az idei versenyen egy hazai versenyző, a Ferraris Rubens Barrichello, reális győzelemi esélyekkel várja a rajtot, ez pedig Senna 94-es utolsó itteni futama óta nem fordult elő. A jegyek már elkeltek, hely már csak az ablakpárkányokban van. Gondolom, kitalálták mennyiért...
A Brazil Nagydíj idén nemcsak a szervezőknek hoz majd rekordbevételt
A dél-amerikai országban valóságos "Rubinho" mánia tört ki. A brazil közvélemény 60 százaléka biztos benne, hogy kedvence ér elsőként a célba. Ezzel szemben Schumacherre és Hakkinenre csak a megkérdezettek 20, illetve 5(!) százaléka voksol.

Ezek az adatok minden más, a hét közben történt F1-es eseményt háttérbe szorítottak, melyek közül egy gazdasági jellegű információ került a figyelem középpontjába. Még pedig az, hogy a német EM.TV nevű médiavállalat, mintegy három és fél milliárd márkáért 50 százalékos részesedést szerzett Bernie Ecclestone Forma - 1-es vállalkozásában. Az üzlet megerősíteni látszik azokat a híreszteléseket, melyek szerint a "kisnagy ember" esetleg kiszáll a Forma - 1-ből.

Az elmúlt napok - az előzőt kivéve - leginkább színes hírekben bővelkedtek. Ilyen volt például, hogy a két nagy rivális, Michael Schumacher és a vb. címvédő Hakkinen, feleségeik társaságában véletlenül összefutottak egy étteremben, s így ebédjüket közösen költötték el. A párok annyira jól érezték magukat egymás társaságában, hogy a délután további részében is együtt maradtak: egészen sötétedésig az egyik tengerparti strandon múlatták az időt.

A Brazil Nagydíj idén nemcsak a szervezőknek hoz majd rekordbevételt, - a versenyre már az összes jegy elővételben elkelt - hanem a pályát övező lakóházak tulajdonosainak is. Az ilyen szerencsések ugyanis évről évre, úgy két óra hosszára bérbe adják lakásaik ablakait, illetve erkélyeit, melyekről tökéletesen követhető a futam. Ezen a hétvégén egy ilyen alkalmi páholy az edzésekre 220-250, míg a versenyekre több mint 500 német márkába kerül majd. Természetesen ezek csak irányárak, hiszen, ha Barrichello szombaton megszerzi a pole pozíciót...