Judit
3 °C
7 °C

Ne fogadj Schumacherre!

2000.03.09. 19:07
Ilyet én még nem pipáltam! Befizetem a pénzem, kockáztatok, izgulok, de csak azért, hogy ne veszítsek. Nyerni még csak esélyem sincs.
Ez a helyzet akkor, ha a William Hill irodánál Michael Schumacher világbajnoki győzelmére fogadok, hiszen az említett esemény oddsa 1:1-hez. (Befektetek mondjuk tíz fontot Schumira, ő győz, én pedig visszakapom a pénzem. Ennyi az egész.)

Michael Schumacher
A német pilóta, természetesen nem csak emiatt, a VB. toronymagas favoritjának számít. S nem csupán a bukiknál. Mellette voksol ugyanis az összes ex-pilóta Schecktertől Hillig, a tavalyi csapattárs Irvine, valamint az F1 mindenható ura, Bernie Ecclestone is.

A tesztek eredményei valóban alátámasztják a szakértők véleményét. Schumacher Mugelloban az F1 2000-sel, mindössze kétnapi körözés után több mint két másodperccel megjavította saját körrekordját, majd két héttel később (ez aztán a számmisztika) még ezt is felülmúlta öt tizeddel. Az egyetlen apró szépséghiba csak az, hogy Mugelloban még soha nem rendeztek F1-es versenyt, és idén sem fognak. A Ferrari pedig a tél folyamán egyetlen hivatalos tesztre sem utazott el, így nem hasonlíthatjuk össze teljesítményét a rivális csapatokéval.

Hát akkor mire föl ez a nagy felhajtás? Mért olyan biztos mindenki abban, hogy a "vörös báró" idén verhetetlen lesz?

Az igaz, hogy az autó gyorsnak és megbízhatónak tűnik, de hát így volt ez tavaly is és azt megelőzően is. Arról nem is beszélve, hogy a McLarenek, akik a Ferrarival ellentétben nem zárkóztak el a barcelonai tesztektől, legalább olyan gyorsan és megbízhatóan futottak. Bár pályacsúcsot nem döntöttek - valószínűleg nem is akartak - mindig az élmezőnyben, általában legelöl végeztek. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy Adrian Newey autói az élen száguldoznak. Miért pont épp idén lenne ez másképp? Talán Barrichello adja a kétszeres német világelső számára a szükséges plusz motivációt?

Meglehet, hogy valamennyit számít majd, hogy a brazil "közelebb lesz" Schumihoz, mint bármely más eddigi csapattársa volt. Az azonban biztos, hogy Michael eddig is mindig a határon autózott, így hát nem valószínű, hogy ez az elgondolás megállja a helyét.

Lehet, hogy Coulthard lesz a kulcsfigura, aki sorozatos jó teljesítményével pontokat vesz majd el Hakkinentől? S mindemellett megosztja a McLarent, ami így kissé meggyengül? Ez talán már valószínűbb. De ha figyelembe vesszük, hogy a skót a jó szereplést már három éve folyamatosan ígérgeti, a tettek azonban elmaradnak, akkor ez a teória is igen könnyen támadható.

Azt hiszem, jobb, ha befejezem az oknyomozást. Úgy sem találok elfogadható indokot. Schumacher győzelme egyszerűen benne van a levegőben. Azok közé a dolgok közé tartozik, melyekre nincsenek cáfolhatatlan érvek.

S ha valaki mégis megkérdezi tőlem, hogy miért, arra egyszerűen, esetlenül és bugyután annyit felelek: "csak úgy".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?