Vihar előtti csend

2000.04.21. 17:26
Vihar előtti csend. - Ez a kifejezés most szinte szó szerint értendő, hiszen a vasárnapi Brit Nagydíjra esőt jósolnak a meteorológusok, a versenyzők pedig szokatlan nyugalommal készülnek a futamra.
Szerencsére van azonban olyan, aki megtörte a ,,sajtócsendet", s ha nem is sokat, de nyilatkozott esélyeivel kapcsolatban.

Kezdjük Michael Schumacherrel, aki sorozatban negyedik győzelmére készül, tavalyi balesetét pedig már rég kiheverte: ,,Egyáltalán nem izgulok a verseny miatt, sőt örülök, hogy újra Siverstone-ba érkeztünk. Zonta balesete ugyan kicsit megijesztett - azt hiszem nem csak engem - de miután a Stowe kanyarban kiszélesítették és megmagasították a gumifalat, újra megnyugodtam. Eddigi eredményeim után ismét a győzelemért szállok harcba, sőt, a múlt heti tesztidőmet figyelembe véve, biztos vagyok benne, hogy a pole pozíciót is megszerezem. Az autó jó, nem kizárt, hogy itt a Ferrari a legjobb. Figyelnem kell azonban a többiekre is, hisz a felkészülés során az első tizenkét autó egy másodpercen belül volt, igaz az időket különböző napokon futottuk." A kétszeres világelső csapattársával kapcsolatban is elmondott néhány gondolatot: ,,Barrichello gyors, mint ahogy azt vártam, de szerencsémre eddig nálam még nem volt gyorsabb. Jól megértjük egymást a csapaton belül, nagy segítség a team számára."

A nagy rivális McLarent képviselve Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója állt a mikrofonok elé: ,,A verseny favoritjai a Ferrarik, hisz toronymagasan vezetnek a pontversenyben. Azonban semmi sem lehetetlen, csapatunk a múltban már többször megoldott hasonlóan nehéz szituációkat. Van még esélyünk, hogy visszaszerezzük a konstruktőri VB. címet, bár az első két elvesztett verseny után ez igen nehéz lesz."

Ezek után nézzük az időjárásjelentést, mely semmi jót nem ígér a hétvégére. Péntek: szórványos záporok előfordulhatnak, a hőmérséklet 7-17 celziusfokos tartományban ingadozhat. Szombat: ugyan ez 8-13 fok között, míg vasárnap szinte biztos, hogy hosszabb esőkre számíthatunk, 7-11 celzius között.

Végül néhány kisebb hírről:

- A brit futamon új fejlesztésű, erősebb motorral indul a McLaren és a BAR csapat.

- Kedden Michael Schumacher ismét szponzori szerződést kötött, most épp tízmillió márka értékben, így éves keresete már 115 millió márka körül mozog. Ebből 75-öt a Ferrari, a ,,maradékot" pedig egyéni szponzorok fizetik a pilótának.

- Brazília felfedezésének 500. évfordulója alkalmából Pedro Diniz új sisakdizájnnal vesz részt a hétvégi edzéseken, s természetesen a versenyen is.

- A Shell további öt évre a Ferrari üzemanyag-szállítója marad.