Egy pole és más semmi

2000.05.06. 21:40
A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Michael Schumacher futotta a leggyorsabb kört, megelőzve Hakkinent, illetve Barrichellot. Coulthard a negyedik helyen végzett.
Schumacher sebességet vált
Schumacher az első pole felé tart
A zavartalan barcelonai napsütésben Alesi adta meg az alaphangot, de természetesen legjobbját Frentzen könnyedén múlta fölül. Az első negyed órában még Villeneuve, Ralf Schumacher és Barrichello is birtokolta a pole-t, majd - már hosszabb időre - Hakkinen állt az élre. Persze M. Schumacher sem akart lemaradni, így huszonöt perc után - két tizedes hátránnyal - felzárkózott a finn mellé. Csupán Coulthard hiányzott a szokásos négyesből: a skót kijött ugyan az edzés elején, ám körét nem fejezte be, utána pedig a szerelők idegesen babráltak valamit a cockpitjában. David végül húsz minutummal a finish előtt gurult ki és zárkózott föl a harmadik pozícióba.

Nem sokáig örülhetett azonban, mert Barrichello szinte azonnal eggyel hátrébb szorította őt, átvéve a harmadik kockát. Eközben az élen is változás történt: M. Schumi erőlködés nélkül, könnyedén javította meg Hakkinen idejét. Mika megpróbált azonnal visszavágni, de csak saját csúcsát sikerült megdöntenie, a németét nem.

Schumacher belepillant a tükörbe
Nyugalmas időmérő volt
Két perccel a vége előtt a két Ferrari és a két McLaren - kisebb konvojt alkotva - egyszerre hagyták el a boxutcát. A nagy taktika azonban, ha lehet ezt annak nevezni, nem járt eredménnyel: mindenki maradt ott, ahol egy fordulóval azelőtt volt. Azaz Schumi 1.20.974-es eredménnyel - idén először - megszerezte a pole-t Hakkinen, Barrichello, illetve Coulthard előtt. Az ötödik Ralf Schumacher, a hatodik pedig a hátfájósan is remekül vezető Villeneuve lett.

Reméljük a pilóták összekapják magukat, s a finoman szólva sem vérpezsdítő időmérő után holnap egy kis izgalommal is megajándékozzák a látványos előzésekért epekedő szurkolókat.