A Spanyol Nagydíj után - Villeneuve a McLarennél?

2000.05.08. 16:40
Vasárnap este, illetve hétfőn a futam főszereplőitől újabb kulisszatitkokat tudhattunk meg.

Az egyik legérdekesebb kérdés az volt, hogy Michael Schumacher miképp magyarázza majd öccsével, Ralffal szemben elkövetett manőverét.( Michael kissé kiszorította Ralfot, hogy Barrichello a másik vörös autóban megszerezhesse a harmadik helyet.) Nos a báty így érvelt: ,,Nem tehetek Ralf érdekében semmit. Nem segíthetem őt, a verseny az verseny: nem tennék szívességet senkinek, ha pedig ezt nem érti meg, sajnálom, de mást nem tudok mondani. Az öcsém keményen támadott engem, én pedig mindenképpen tartani akartam az ívemet. Egy lassú defekt miatt igen nehéz volt irányítanom a kocsim, ez is közrejátszott az esetnél. Különben pedig nem tudtam, hogy Barrichello ennyire közel volt hozzá, én Rubenset nem is láttam. Így alakult a dolog, de ismétlem, a verseny az verseny."

Ralf, aki enyhén szólva sem volt feldobva Michael pályán mutatott produkciójától, nem akart vitát nyitni az esetről, ezért igen visszafogottan nyilatkozott: ,,A bátyám manővere abszolút irracionális volt, mondhatni ész nélkül vette azt a kanyart. A három pontnak nagyon örülök, bár simán fölállhattam volna a dobogóra is."

Bár a két fivér a szemtanúk szerint egy pohár sör mellett még Barcelonában békét kötött, édesapjuk ezt nem erősítette meg: ,,Majd hazafelé a repülőn megpróbálom összebékíteni őket" - mondta a legidősebb Schumacher.

A Ferrari számára balul sikerült versenyről Jean Todt is nyilatkozott: ,,Mindannyian emberek vagyunk, így természetes, hogy követünk el hibákat. Bár Michael egy defekt miatt lassult le, de bevallom rossz gumit választottunk. A második tankolását pedig azért rontottuk el, mert a Nigel Stepney-t helyettesítő szerelőnek semmi tapasztalata nem volt az utántöltésben."

Michael Schumacher ekkép összegezte hétvégéjét: ,,Ezen a futamon amit csak lehetett elrontottunk, azonban erősek vagyunk, s még vezetünk a világbajnokságban. A szurkolóink megnyugodhatnak: a Nürburgringen visszavágunk."

A McLarennél éjszakába nyúlóan ünnepelték az újabb kettős sikert. Hakkinen: ,,A győzelem kulcsa az volt, hogy jónéhány dolgot megváltoztattunk az autón, sőt sok újdonságot is találtunk, amit eddig nem használtunk ki. Az első három futamon is közel voltunk a Ferrarihoz, de úgy érzem itt Barcelonában értük utol a vörösöket, sőt, talán már meg is előztük őket. Ma minden bejött, a csapat remek munkát végzett."- fejezte be a repülő finn.

Coulthard szintén elégedett volt:
,,Ez a második hely ajándék a számomra. Az első kerékcserénél hibáztam - véletlenül kettesbe kapcsoltam az első fokozat helyett -, később pedig a keddi balesetben szerzett horzsolásaim okoztak gondot. Mindennek ellenére megelőztem Schumachert, s ami a legfontosabb: újra vezethettem."

Végül egy érdekes információ a pilótapiacról: a bennfentesek szerint a McLaren szerződést kötött a következő szezonra Jacques Villeneuve-vel. A kanadai pilóta Coultharddal cserélne helyet, azaz a skót az üzlet szerint a BAR-hoz igazolna. De az is felmerült, hogy David a visszatérő Renaulthoz költözne. Természetesen a hírt az összes érintett fél cáfolta