Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Edzés érzelmek nélkül

2000.07.01. 15:14
A Francia Nagydíj hivatalos időmérő edzése a már-már megszokott forgatókönyv szerint alakult: az első négy kockát a Ferrari és a McLaren pilótái bérelték ki. Michael Schumacher volt a leggyorsabb, ami nem meglepő, Hakkinen pedig csak a negyedik helyen végzett, de az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményét tekintve már ezen sem csodálkozhatunk. A világbajnok szendvicsben Coulthard és Barrichello (2., illetve 3. pozíció) játssza a hús szerepét.
M. Schumacher indulhat az első rajtkockáról
A tréningen - kissé váratlanul - Rubens Barrichello már hét perc után a pályán van, s kívülről tekintve minden megerőltetés nélkül megfutja az 1:16:230-as ,,szintidőt". A következő menő - Hakkinen - felbukkanásáig negyed óra telik el. Ebben az időszakban leginkább Trulli és Villeneuve jeleskedik, ám egyikük sem tud a brazil ferrarissal fél másodpercen belülre kerülni. Mika viszont igen, az előzés azonban neki sem sikerül (1:16:371).

Huszonöt minutum elteltével tűnik fel Schumacher vörös sisakja: a vb.-sorozat éllovasához illően 1:15:632-re szorítja a pole-t. A német legnagyobb riválisa, - már ha van egyáltalán ilyen - Coulthard csak két perccel a féltáv után gurul ki a boxból. A skót pilóta jól fut, s 1:16:176-tal, - a második gyors körét is letudó csapattársánál mindössze három ezreddel gyorsabban - a második helyre zárkózik föl. A finn egyébként a ,,három ezredes" körével megelőzi Barrichellot, így háromnegyed óra elteltével a következő az állás: Schumacher, Coulthard, Hakkinen, Barrichello... ki gondolta volna a tréning előtt...

A második vonal eleje elismerésre méltóan teljesít. A negyedik Irvine, a nyomában Ralf Schumacherrel egyaránt ,,másodpercen belül" van Michael Schumival, s az utánuk következő Frentzen, Trulli duó eredménye is elfogadható.

Schumacher idejét Coulthard a harmadik próbálkozása során veszélyezteti - majd két tizeddel gyorsabb az első mért ponton - a hajtű kanyarból kijövet azonban megpördül, így oda a jó eredmény.

A rajtrács eleje
1. sor M. Schumacher David Coulthard
2. Rubens Barrichello Mika Hakkinen
3. Ralf Schumacher Eddie Irvine
4. J. Villeneuve H.-H. Frentzen
5. J. Trulli J. Button

Másfél perc van még hátra az edzésből - reménykedünk, hátha végre történik valami - mikor a menők utolsó körüknek vágnak neki. David Coulthard javít, egy tizednyire megközelíti Schumit, ám a pole megszerzése sem neki, sem másik két kollégájának nem sikerül. Barrichello a harmadik kocka elfoglalásával vigasztalódik, eggyel hátrébb taszítva az idény elején még legalább az edzéseken repülő finnt.

A Ferrari első számú pilótája tehát a legkisebb szenvedés nélkül szerzi meg a pole pozíciót, s talán a szokottnál kicsit nyugodtabban várhatja a holnapi folytatást.

A versenyt, melyből érzésem szerint csak egy kiadós eső kreálhat versenyt...

Rövid hírek
- Pénteken mind a Honda, mind Eddie Jordan csapatfőnök megerősítette, hogy a japán mamutvállalat jövőre a BAR mellett az ír istállót is ellátja majd gyári hajtóműveivel.

- A Peugeot azonban az előzővel fordított utakon jár: a francia motorszállító képviselői bejelentették, hogy a következő szezonban már nem támogatják Alain Prost csapatát, ám maradnak a Forma-1-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?