Häkkinen nyert kedvenc pályáján, a Hungaroringen

2000.08.13. 19:13
Mika Häkkinen csak a harmadik helyről indult a 15. Magyar Nagydíjon, de már az első kanyarban ő vezetett, és ezt a pozícióját a verseny végéig meg is tartotta. A második helyet hatalmas küzdelemben Michael Schumacher szerezte meg, a másik ezüstnyílban száguldó David Coulthard előtt. A futamra több mint 100 ezer néző volt kíváncsi.
haki
A győztes finn, csapattársa és a csalódott Schumi között
Ez a sorrend egészen az első kanyarig tartott, de a kanyart már Häkkinen vette be elsőként. Történt ugyanis, hogy kockáztatott, és belülről előzte meg Schumachert. A finn pilótának sikerült ismét megtalálni a rést a rajtnál, csak úgy, mint két hete Hockenheimben. Schumacher inkább visszafogta Ferrariját tanulva az előző két versenyből, amikor mindkétszer az első körben kellett feladnia a versenyt.

Häkkinen abban a pillanatban, mikor élre kerül, szeretné minél jobban maga mögött tudni a többi pilótát, és ez sikerül is neki, az ezüstnyíllal a 10. körben már hét másodperc az előnye. Ezt azonban a 14. helyről rajtoló Alesi nem érti ,ezért a kilencedik körben kiáll nagyjavításra, és csak a tizennegyedik körben csatlakozik a versenyhez. Hogy a szerelők milyen munkát végeztek nem tudni ,de a francia versenyző egy körrel később végleg feladja a futamot.

Eközben Häkkinen a leggyorsabb kört futja, ideje:1:20.607. A huszonharmadik körben Alesi csapattársa, Heidfeld is feladja a küzdelmet ..Így a Prost-Peugeot csapat már csomagolhat is,mire a többi versenyző letudja a hetvenhét kört, ők már talán Mogyoródot és a ma már világhírű mogyoródi Erotik Centert is elhagyják Az élen állók ezalatt túlvannak a kötelező kerékcseréken és tankoláson, átlagosan7-7,5mp alatt végzik el a kettős műveletet az autókon Az első helyért nincs nagy küzdelem, azt mindenki érzi-tudja, hogy ha az autóval nem történik semmi, akkor Häkkinent ma már nem lehet elkapni.

Annál nagyobb a harc a második helyért. A különbség mindössze 1.5 mp. a tűzpiros Ferrari és a másik McLarren között. Coulthard elszántan mint az árnyék Schumi nyomában. Ehhez hasonló csata csak a nyolcadik helyért zajlik Irvine, Trulli és Salo között. Ennek csak Trulli 44. körben történő kiesése vet véget A verseny izgalommentes, se eső sem pedig beugráló néző nem teszi izgalmassá a futamot úgy, mint két héttel ezelőtt történt.

Eközben az ifjabb Schumacher, Benettonjával már csak 4mp-re van Barrichellotól. De ez szinte "senkit" nem érdekel, mindenki a "bátyára" kíváncsi .Vajon visszatudja -e verni Coulthard folytonos támadásait?

Sikerült neki. Így a két ezüstnyíl között ért célba. És itt a hagsúly a célon van. Ugyanis legutoljára két hónappal ezelőtt érezhette ezt a kétszeres világbajnok.

A 15. MAGYAR NAGYDÍJ (77 kör, 305.884 km) végeredménye:
1. Häkkinen (finn, West-McLaren-Mercedes)
2. M. Schumacher (német, Ferrari)
3. Coulthard (brit, West-McLaren-Mercedes)
4. Barrichello (brazil, Ferrari)
5. R. Schumacher (német, BMW-Williams)
6. Frentzen (német, Jordan-Mugen-Honda)