Árpád
-2 °C
4 °C

Délelőtt Coulthard volt a leggyorsabb

2000.08.13. 10:55
David Coulthard és a McLaren volt a leggyorsabb vasárnap délelőtt a Hungaroringen, a 15. Marlboro Magyar Nagydíj bemelegítésén. A délelőtti legjobb idő 1.19.261, ami közel két másodperccel rosszabb, mint a Schumacher tegnapi, pole poziciót érő ideje.
Ennek legfőbb oka azonban, hogy pilóták többsége ilyenkor már a versenykörülményeknek megfelelően belállított, teletankolt autóval edz, melyek természetesen lassabbak, mint az egy gyors kör elérésére felkészített társaik.

Az edzésen a két Ferrari, Schumacherrel az élen követte Coulthardot, a negyedik legjobb időt pedig az ifjabb Schumacher futotta a Williams-szel, igazolva, hogy nem csak szerencséje volt tegnap, mikor szintén a negyedik helyet szerezte meg a délutáni rajthoz.

Mika Hakkinen 1,20.464-es ideje az ötödik helyre volt elég, a finn szemmel láthatólag még mindig nem igazán elégedett autójával. Tíz kört teljesített, míg az első hat időt elért valamennyi pilóta 15 kört ment, a Ralf Schumacher 17-et. A hatodik hely - akárcsak a délutáni rajtnál - Frentzené lett.

A reggel rendkivül fülledt volt a Hungaroringen, ami egyaránt megviseli a pilótákat és a motorokat. A levegő páratartalma hatvan százalékos, a délre mindez harminc fokos meleggel párosulhat. A Ferihegyi Repülőtér által készített időjárás-előrejelzés szerint a záporra, zivatarra számítani lehet.

Magyarországon sosem volt még esőverseny. Ha ezúttal esni fog, az annál is érdekesebb lesz, mert a rövid zápor percek alatt az egész pályát elöntheti, azt követően viszont az aszfalt nagyon gyorsan fel is szárad. Az eső azonban súlyos gondokat okozhat a pálya egyes részein, ahol tartani lehet attól, hogy az átfolyások sarat visznek a versenycsíkra.

A délelött fél tízkor kezdődött melegítésen még közel sem voltak tele a lelátók, de a pályára folyamatosan, egyre nagyobb tömegekben érkeznek a nézők. A Hungaroring Sport Rt. várakozásai szerint - melyet alátámaszt az eddigi kedvező, a péntek-szombatot egybe véve már is százezer fölötti nézőszám - vasárnap közel 150 ezer látogatója lesz a pályának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?