Michael Schumacher Suzukában is utolérhetetlen

2001.10.13. 13:47
A 2001-es szezon utolsó időmérő edzése - melyet Suzukában futottak szombat hajnalban - nem hozott túl sok izgalmat: Michael Schumacher megszerezte idei 11. első rajthelyét. A német igazi gálaelőadást tartott, a többiek megszorítani sem tudták.
Schumacher féltávnál állt az élre

Szokás szerint az élpilóták csak majd' félóra elteltével bújtak ki garázsaikból, s az első gyors körök után Montoya, Hakkinen, s Barrichello is állt néhány másodpercig az élen. Jött azonban Michael Schumacher, s minden megerőltetés nélkül lefaragott 635 ezredet csapattársa addigi pole-t érő idejéből. A Ferrarik mögött a Hakkinen, Ralf Schumacher, Coulthard, Fisichella, Montoya sorrend alakult ki.

A második repülő körök megtétele után úgy tűnt, hogy az üldözők közelebb kerülnek a négyszeres világbajnokhoz, ám ő újabb három tizedet javított - 1:32:808. Montoya egy remek körrel feljött másodiknak - háromnegyed óra után ez jelentette az egyetlen változást a legutóbbi sorrendhez képest.

Az egyes számú Ferrari egyszerűen megközelíthetetlen volt!

A versenyzők ezt követően még egyszer gurultak az aszfaltra, ám ekkor már egyiküknek sem a pole pozíció, hanem a második hely megszerzése volt az elsődleges feladat. Az első kocka idejéből ugyanis Michael Schumacher újabb négy tizedet faragott le - 1:32:484 - a legkisebb látható erőlködés nélkül, s egyedüliként ment 1:33 alá, pontosan hét(!) tizeddel előzte meg a második Montoyát.

A hajrában még Ralf Schumacher megelőzte Barrichellót, így holnap a vezető Schumacher-Montoya duó mögül a Ralf-Rubinho kettős indulhat. A harmadik sorban található Hakkinen és a szezon végére beérni látszó Benettont vezető Fisichella. Coulthard csak hetedik, mellette Trullival, majd Button - még egy Benetton a top tízben - és Heidfeld következik. A búcsúzó Alesi a tizenegyedik, Raikkönen a tizenkettedik.

A Japán Nagydíj élmezőnye
1.M. Schumacher
2.Montoya
3.R. Schumacher
4.Barrichello
5.Hakkinen
6.Fisichella
7.Coulthard
8.Trulli
9.Button
10.Heidfeld
Az első sor garancia az izgalomra

Vasárnap magyar idő szerint fél nyolckor a Schumi-Montoya páros vezeti fel a mezőnyt az idei utolsó Forma-1-es GP rajtjához. E két pilóta ebben az szezonban már többször került nagyon közel egymáshoz, így garantált az izgalmas rajt, s biztos, hogy maga a verseny sem lesz unalmas.