Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Schumacher nyerni tudott

2003.09.14. 13:51
Schumacher győzött, az igazi verseny Monzában elmaradt. A Ferrari ünnepel, de nem tudta visszaszerezni a vezető helyet a csapatok versenyében a BMW-től. Montoya a második, Barrichello a harmadik, míg Kimi Raikkönen és a Mercedes a negyedik helyen végzett. Baumgartner végig ment, 11. lett.
Egymástól három pontra az első és a harmadik a pilóták versenyében, a Hungaroring után a Williams-BMW megelőzte a Ferrarit. Régen látott szoros verseny a monzai futam előtt. A rajtsorrend is hasonló, az élről Schumacher - a világbajnokságot 72 ponttal vezető vbilágbajnok - mögötte Montoya, akionek 71 pontja van. A Ferrari erősödését jelzi, hogy ezúttal Barrichello indulhat a harmadik helyről.

A felvezető kör megkezdődött, Baumgartner csapattársa, Fisichella egyből beragadt, így ő vághat neki leghátulról. Baumgartner egyből egy helyet jött előre, pedig még el sem kezdődött a verseny. Fisichella a boxutcában

Elrajtolt a mezőny, és túl jutott az első kanyaron. Trulli máris kiesett. Fernando Alonso (Renault) hátulsól lestukkolt valakit, de folytatja.

2. kör: az élen Schumacher, Montoya, Barrichello, Baumgartner a 13., ami elég jól hangzik. Wilson kiállt, visszajött, kiállt.

5. kör: a Toyotás Da Matta bal hátsó defektet kapott, pörgött vagy négyet, majd a kavics ágyban kötött ki. Schumacher 2 másodperccel vezet.

6. kör. Jól mennek a Ferrarik, Montoya egyelőre nem tudja megközelíteni Schumacher, ráadásul Barrichellóé a leggyorsabb kör.

10. kör: Schumacher előnye 3 másodperc felett, Raikkönené (McLaren-Mercedes) a leggyorsabb kör.

11. kör: David Coulthard (McLaren-Mercedes) kezdi a kerékcserét, pedig még 42 kör hátra van. Schumacher növelte előnyét, már négy másodperc felett, és megy egy körrekodot is.

13. kör: Raikkönen is kereket cseréltet a Mercin, és kijön a meglepetés-ember Marc Gené is, aki Ralf Schumachert helyettesíti a BMW-ben. Kereket cserél Barrichello is.

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint Baumgartner Zsolt kéttankolásos taktikával versenyez. Elárulhatjuk nyugodtan, Jean Todt nem tud magyarul. Ezt is a helyszínről tudtuk meg.

16. kör Schumacher után Montoya is a boxutcában, tankolás, kerékcsere, egyebek. Az élen a helyzet változatlan.

Alonso leszaggatta a kocsija alját, repült ott minden, de úgyis az utolsó volt, feltehetően kiáll a Hungaroring hőse.

20. kör: Baumgartner még mindig nem tankolt, pedig már mindenki volt kint. Na, persze, hogy egyből kijött, aztán meg vissza. Montoya és a BMW most gyorsabb, mint Michael Schumacher és az ő Ferrarija.

24. kör: Montoya szépen jön föl, köröntként 4 tizedet hoz Schumacheren, Baumgartner szépen autózgat a 15. helyen.

27. kör: Schumacherék épp Fisichellát, Baumgartner Zsolt csapattársát körözték le. Persze meglepő lett volna, ha nem ez történik.

Montoya egy másodpercre Schumachertől, majd egy kicsit többel. Megkezdőnek a második kerékcserék, elég unalmasan körözgetnek.

31. kör: Barrichello (Ferrari) is kereket cserél, ráadásul jól megtankolják.

32. kör: Montoya kijön, tankol, cserél, Schumacher bent maradt, de várhatóan ő is jön.

33. kör: Schumacher nem jött ki.

34. kör. A Ferrari tankja is véges. Schumacher a boxutcábban, jön Raikkönen, Schumacher Gené (BMW) mögé, Montoya elé ért vissza. Nem valószínű, hogy Gené udvariaskodni fog.

35. kör: Gené nem tudta feltartani Schumachert, mert kiment tankolni.

36. kör: A hétköznap megbízható Toyota nem hozza a formáját, kiáll Panis is.

Baumgartner másodszor is kereket cserél, ahogy megmondtuk.

Ferrari-BMW-Ferrari-Mercedes a sorrend. Mint a Palace Diszkó parkolójában.

40. kör: Schumacher előnye 2,8 másodperc, tehát nőtt valamelyest. Baumgartner 13., de nem babonás.

43. kör: Baumgartner megkapta a második körét is Schumachertől. A Ferrari jól megy, Montoya lemaradóban, de Baumgartner elengedte őt is, ahogy illik.

44. kör: Coulthard Mercije megállt. Pech. Schumacher előnye közel 7 másodperc Montoya előtt.

Már több mint 7 másodperc a Ferrari előnye. Baumgartner szépen körözget csapattársa, Fisichella mögött, de Kiesa előtt.

50. kör: még három van hátra.

51. kör: mminden esély meg van arra, hogy Baumgartner befejezze a versenyt.

Schumacher megkezdte utolsó körét.

53. kör, a befutó: Schumacher, Montoya, Barrichello, Raikkönen, Baumgartner a 11.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?