Heidfeld tesztelheti a Jordant

2003.11.28. 13:31
A jövő heti jerezi teszten a német Nick Heidfeld fogja vezetni a Jordan csapat egyik autóját. Szerződése egyelőre még nincs, de hamarosan azt is aláírhatja. Baumgartner nem vezethet Spanyolországban.
A Saubertől a szezon végén elváló Nick Heidfeld az esseni Motorshow-n jelentette be, hogy megállapodott Eddie Jordannel abban, hogy a jövő heti jerezi tesztelésen ő vezeti az egyik autót. "Pozitív beszélgetést zártunk, és azt gondolom, joggal bízhatok abban, hogy a következő szezonban én lehetek a Jordan egyik pilótája" - válaszolta a versenyző a német RTL kérdésére.

A 26 éves Heidfeld rendkívül bizakodó, annak ellenére, hogy szerződést még nem között az ír főnökkel. "Elvi egyezség van eddig közöttünk, de még nem írtunk alá semmit, még előszerződést sem" - magyarázta.

Eddie Jordan nyilatkozatát hallva teljesen érthető a német versenyző optimizmusa: "Heidfeld az első számú esélyes a jövőre újjászülető Jordan csapat egyik versenyzői helyére. Mihamarabb meg kell ismerkednie az istállónkkal, ezért már december elején tesztelni fogja a kocsinkat. Rengeteg dolga lesz, sok új alkatrészt kell kipróbálnunk, és a Bridgestone gumikat is tesztelnünk kell".

Heidfeld menedzsere, Werner Heinz ugyancsak örömét fejezte ki, hogy Jordan esélyt ad pártfogoltjának. "Biztos vagyok benne, hogy Nick nem fog csalódást okozni" - állította. A német RTL valószínűsíti, hogy hamarosan a német pilóta, Heinz-Harald Frentzen is megállapodást köt az istállóval. Vagyis: az első magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt számára nem marad hely.

Az Jordan új autóját, az EJ 14-est február első hetében mutatják be, és várhatóan ekkor derül ki az is, kik lesznek az istálló pilótái.