Még öt új F-1-es autót mutatnak be januárban

2004.01.07. 12:43
A Williams után ebben a hónapban jön a Sauber, a Toyota, a Jaguar, a Renault és a Ferrari 2004-es gépe is. Baumgartner Minardijára még várni kell.
Pontosan két hónap múlva kezdődik az idei Forma-1-es szezon, és jónéhány istálló a következő hetekben már bemutatja a 2004-es szezonra épített autóját.

Az első a sorban a Williams-BMW volt, az angolok már hétfőn, Valenciában leleplezték az FW26-os kódjelű gépet, a következő bemutatóra pedig január 12-én kerül sor.

Salzburg, Köln, Barcelona, Palermo

Salzburgban ezen a napon a Sauber-Petronas tárja a nyilvánosság elé a C23 nevű kocsit, majd a Toyota következik a TF104-essel, 17-én, a csapat németországi központjában, Kölnben.

Egy nappal később, 18-án a Jaguar jön az R5-össel, az egyik legkedveltebb teszthelyszínen, Barcelonában. A Renault az angol csapattal ellentétben a versenypályáktól távol, a szicíliai Palermóban, valószínűleg látványos show keretében leplezi le az R24-es modellt 29-én.

Az utolsó istálló, amely megadta prezentációjának az időpontját, a BAR-Honda, a japánok február 1-én, a Jaguarhoz hasonlóan Barcelonában állnak a nyilvánosság elé az új BAR006-tal.

A Ferrari a hónap végére készül el

Két csapat, Baumgartner Zsolt gárdája, a Minardi, illetve a Jordan még nem adott meg hivatalos időpontot, a Ferrari pedig annyit árult el, valószínűleg január 25. és 29. között, a maranellói gyárában lesz először látható az idei modellje.

A McLaren-Mercedes már tavaly november óta teszteli az MP 4/19-est, de hivatalos bemutatót még nem tartott, és nem tudni, fog-e egyáltalán.