Még mindig nem dőlt el Baumgartner sorsa

2004.02.09. 16:09
Egy hónappal az F-1-es vb kezdete előtt még mindig nincs garancia a magyar pilóta indulására. Baumgartner teszteli a Minardit, de az induláshoz szükséges nyolcmillió dollárt még mindig nem kapta meg az olasz-ausztrál istálló, a versenyzéssel kapcsolatos jogokat birtokló cég pedig nem alakult meg. Az érintettek nem nyilatkoznak.
Baumgartner Zsolt nagyjából másfél hónappal ezelőtt, múlt év december 23-án írta alá Forma-1-es szerződését a Minardi csapathoz. Az F-1-es induláshoz szükséges nyolcmillió dollár kifizetésére részben a pilóta személyes szponzorai, részben a magyar állam vállat garanciát, fele-fele arányban.

A Mol miatt egyszer már majdnem meghiúsult a szerződés

Baumgartner fő támogatója, a MOL viszont január 8-án jelezte, felül akarja vizsgálni a pilótával kötött megállapodását, majd néhány nappal később módosította ajánlatát. A MOL új kitételeit viszont a Baumgartner-menedzsment nem fogadhatta el, mert az olajcég olyan feltételeket támasztott, melyek a Forma-1-ben teljesíthetetlenek.

Egy ideig úgy tűnt, meghiúsul a versenyző F-1-es karrierje, de a pilóta támogatására alapított Baumgartner Támogatói Klubba rengeteg pénzfelajánlás érkezett, és újabb, nagyobb volumenű támogatók is jelentkeztek.

Az új forrásoknak köszönhetően a Minardi korlátlan időre adott haladékot a menedzsmentnek a pénz átutalására, melynek első részletét megkapta a csapat.

A gt még nem alakult meg

A magyar állam Baumgartner Zsolt szüleivel, illetve Frank Tamás menedzser részvételével egy gazdasági társaság alakítását tűzte ki célul, melyen keresztül támogatná a pilótát, viszont ez még mindig nem jött létre.

A Sportminisztérium két héttel ezelőtt aggodalmát fejezte ki, hogy még mindig nincs konkrét lépés - szponzori megállapodás a nyolcmillió dollár másik felének előteremtéséről -, ám azóta semmi nem történt az ügyben.

Frank Tamás, Baumgartner menedzsere többször is megerősítette az Indexnek, hogy tárgyal az esetleges támogatókkal, de végleges megállapodás még senkivel nem született.

Baumgartner ennek ellenére már Valenciában tesztelte a Minardit, ezen a héten pedig Misanóban gyakorol a csapattal.

Az érintettek két hete nem nyilatkoznak Baumgartnerrel kapcsolatban.

Az idei Forma-1-es szezon március 7-én kezdődik az ausztráliai Melbourne-ben