Baumgartner kétszázzal száguldozott a Városligetben

2004.02.15. 19:12
Paul Stoddart csapatfőnök vasárnap, a Minardi budapesti bemutatóján bejelentette, hogy a magyar versenyző az istálló pilótája lesz. Néhány órával később Baumgartner a Városligetben nyolc utast fuvarozott a Minardi kétüléses versenyautójával.
Vasárnap dél környékén véget ért a Baumgartner Zsolt Forma-1-es pályafutása körül közel két hónapja tartó huzavona. A Minardi csapat budapesti bemutatóján Paul Stoddart ugyanis bejelentette, Baumgartner lesz az olasz-ausztrál istálló egyik versenyzője a 2004-es szezonban.

A szerződés érvényes, a pilóta indulhat

Tekintse meg képeinket!
"Megerősíthetem, hogy Baumgartner Zsolt Minardival kötött szerződése érvényes, a magyar sofőr lesz a csapat egyik hivatalos pilótája a 2004-es szezon mind a tizennyolc versenyén és tesztjein" - közölte büszkén az ausztrál csapattulajdonos.

"A Minardi mindig is büszke volt arra, hogy a fiatal pilótáknak adhat lehetőséget, így lesz ez idén is. A múltban már bebizonyosodott, hogy a csapatunk tökéletes ugródeszka a nagyobb istállók felé, hiszen az idei F-1-es mezőnyben összesen nyolc pilóta van, amely korábban már vezetett a Minardinál, vagy épp most van nálunk. Ez a mezőny negyven százalékát jelenti" - mondta büszkén Stoddart.

"Köszönöm a lehetőséget"

"Nagyon örülök, hogy sikerült a Forma-1-be igazolnom, és elsőként azoknak a szurkolóknak szeretném megköszönni a támogatást, akik lehetővé tették, hogy ez a szerződés létre jöjjön, és én a Minardi pilótája lehessek - szólt mosolyogva a versenysorozat első magyar résztvevője. - "Paul Stoddart úrnak pedig azért vagyok különösen hálás, hogy lehetőséget ad nekem a Forma-1-ben."

Baumgartner szeretne a gyorsabb lenni

A sajtótájékoztatóval egybe kötött bemutatón jelen volt még az istálló másik pilótája, Gianmaria Bruni is, aki 1999-ben, a Forma-3-ban már versenyzett Baumgartnerrel.

Az olasz versenyző elmondta, természetesen riválisok lesznek Baumgartnerrel, de az elsődleges, hogy segítsék egymás munkáját, és sikeressé tegyék a Minardit. Baumgartner egyetértett az olasszal, és hozzá tette, mindent megtesz majd, hogy ő legyen a gyorsabb.

Paul Stoddart a csapaton belüli versenyről csak annyit jegyzett meg, hogy "versenyezhetnek, de ha összeütköznek, akkor inkább vissza se jöjjenek a boxba".

Farkas Bertalan lett volna a sztárvendég

A sajtótájékoztatón ezután a közös fotózás következett, majd az interjúk után elindultak a városligetbe, ahol a Kós Károly sétányon a kétüléses Minardi autóval Baumgartner nyolc utast vitt el egy próbakörre.

Az előzetesen beharangozott titkos sztárvendég utazása elmaradt, ugyanis a szervezőknek nem sikerült elérniük az első magyar űrhajóst, Farkas Bertalant, aki a különleges utas lett volna.

A nagyjából ötszáz méter hosszú egyenesben legalább 200 kilométeres sebességre gyorsult fel a Minardi, a félelmetes sprinteket követően Baumgartner és csapattársa, Bruni egy órán át autogramokat osztott a kilátogató több ezres közönségnek.