Montoya közúton már csak kétszázzal hajt

2004.02.20. 13:36
A kolumbiai Forma-1-es pilótát, Juan Pablo Montoyát annyiszor büntették meg gyorshajtásért, hogy már számon tartani is képtelen. A felesége kérésére viszont az utóbbi időben - ha együtt vannak - kétszázas tempó fölé nem megy.
A kolumbiai Juan Pablo Montoya az egyik legvagányabb pilóta a Forma-1-ben, aki a kerék kerék elleni harcokban érzi jól magát. Amióta 2001-ben az F-1-be érkezett, többször nagyon közel került Michael Schumacherhez is, a tavalyi szezonban például kétszer koccantak a hatszoros világbajnokkal.

Amerikában és Franciaországban is eltiltották a vezetéstől

Montoya az utcai kocsijában sem fogja vissza magát, a sebességhatár kifejezést valószínűleg nem is ismeri. Minden évben többször is megbüntetik gyorshajtásért, tavalyelőtt Amerikában, tavaly pedig Franciaországban kapcsolták le. Ennek ellenére nem tervezi, hogy változtat a vezetési stílusán.

"Kolumbiai jogosítványom van, arra nem lehet büntetőpontokat rakni. Maximum megtiltják, hogy az adott országban vezethessek, mint például Franciaországban, ahol két hónapra meszeltek el. Annyit utazom a világban, hogy alig vagyok ott, ezért egyáltalán nem érdekel, hogy ott épp nem vezethetek" - nyilatkozta a Maxim nevű lapnak a dél-amerikai. A pilóta ráadásul ragaszkodik hozzá, hogy mindig ő vezethessen, ebből néha problémája is volt a feleségével, Connie-val. De megállapodtak.

"Csak egyszer ijedtem meg, de akkor nagyon"

"Megegyeztünk a feleségemmel, hogy vezethetek, de nem mehetek kétszáz kilométeres sebesség fölé" - zárta le a vitákat Connie-val a 26 éves versenyző. Montoya azt is elmondta, a volán mögött sosem szokott félni, bár egyszer majdnem a nadrágját is bepiszkította, annyira megijedt.

"Úgy kétszázzal mehettem egy keskeny hegyi úton, amikor egyszer csak szembe jött velem egy másik kocsi. Félre rántottam a kormányt, leszaladtam az útról, de szerencsére nem ütköztem neki semminek. Nagy mázlim volt. Bár nem csináltam a gatyámba, de azt elismerem, hogy közel álltam hozzá" - vallotta be a Williams-BMW pilótája.