Ismét egy Senna a versenypályán

2004.04.20. 13:34
A tíz éve elhunyt legenda unokaöccsét, Brunót eddig tiltották szülei a motorsportoktól, viszont húszévesen eldöntötte: gokarttal indulni és autóversenyző lesz.
A brazil legenda, Ayrton Senna tíz éve halott: 1994-es imolai balesete óta a Senna név csak akkor került a hírekbe, ha a hajdani háromszoros világbajnok került szóba. Nemsokára viszont ismét lesz a versenypályán egy Senna - Bruno, Ayrton unokaöccse gokarttal áll rajthoz.

"Megértem a szüleimet"

Az idén húszéves Sennát nagybátyja tragédiája óta szülei tiltották mindenféle motorsporttól, de a napokban a család engedélyt adott az indulásra.

"Megértem, hogy a nagybátyám halála után az édesanyám és a nagyapám eltiltottak engem az autóversenyzéstől. Szörnyű idők voltak, attól tartottak, esetleg velem is az történik, ami Ayrtonnal. Nem hibáztatom őket" - nyilatkozta kedden Bruno.

Az alig harmincnégy évesen elhunyt világklasszis remek kapcsolatban volt az akkoriban még kisfiú Brunóval, a nyári vakációkat rendre együtt töltötték. Kedvenc szórakozásuk volt a gokart, a jetski és a vízisí: a nyolcéves Bruno sokszor egy vízirobogóval húzta maga után a háromszoros F-1-es bajnokot.

"Ayrton is ezt akarta volna"

Ayrton fiaként szerette Brunót, aki meg van győződve róla, ha élne, nagybátyja támogatná a versenyzői karrierjét.

"Anyukám nem akarja, hogy versenyezzek, de mindig is imádtam a sebességet és mostantól kezdve gokarttal fogok rajthoz állni, hiszen Ayrton is ezt akarta volna" - jelentette ki határozottan.