Két év múlva megújul a Forma-1

2004.05.04. 23:44
A Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke minden fontos kérdésben megállapodott a csapatvezetőkkel az általa két hete megfogalmazott reformjavaslatokkal kapcsolatban, amelyek 2008 helyett már 2006-ban életbe léphetnek. A változások nyomán kisebbek lesznek a motorok és eltűnnek az automata sebességváltók is.
Kedden Monacóban tárgyalt a Forma-1 jövőjéről Max Mosley, a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke a csapatok képviselőivel. A sorozat egyik vezetője két héttel ezelőtt ismertette radikális reformtervét, melynek célja az F-1 izgalmasabbá tétele.

A csapatok sürgetik a változtatásokat

A többórás tárgyalás eredményeiről maga Mosley számolt be a sajtónak, az elnök elmondta, az istállóvezetőknek tetszettek a módosítási javaslatok, sőt az ajánlott 2008-as változtatási határidőt a csapatfőnökök 2006-ra hoznák előre.

Mosley elárulta még, hogy a sokat kritizált, két részből álló szombati kvalifikációs rendszer valószínűleg még az idén, szezon közben fog változni.

Nyáron születhet végleges határozat

Az FIA-elnök távolabbi tervei között szerepel többek között a motorok hengerűrtartalmának csökkentése, az elektronikai segédeszközök betiltása, valamint eltűnne az automata sebességváltó is.

A keddi tanácskozás után a felek júliusban ülnek újra össze, és akkor hivatalos megegyezésre is sor kerülhet.