Schumacher 2006 után is maradhat a Ferrarinál

2004.06.08. 11:21
A Forma-1-es csapatok lassan elutaznak a hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínére, amelynek favoritja az idén hét futamból hatot nyerő Michael Schumacher. A német ismét optimista, és a "győzelemre hajt".
Az európai versenyek után a Forma-1 tíznapos túrára utazik Észak-Amerikába, a hétvégi Kanadai- és az egy héttel későbbi Amerikai Nagydíjra.

Természetesen a legnagyobb meglepetés az lenne, ha az idén hétből hat futamot megnyerő Michael Schumacher nem győzne, ám a Ferrari remekül felkészült, így a világbajnok újabb sikerekre számít.

Már hatszor nyert Montreálban

"Kanadában mindig nagyon jó eredményeket értünk el. A múlt heti silverstone-i tesztek jól sikerültek, optimistán várjuk a futamot. Biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk, hiszen a pálya is fekszik a kocsinknak. A győzelemre hajtok" - nyilatkozta kedden Schumacher, aki már hatszor nyerte a montreali pályán.

A 35 éves pilóta csak csütörtökön érkezik a futam helyszínére, addig otthonában családjával pihen. A hétvégét is a szeretteivel töltötte, ám istállójának többi tagja Kínában járt, ahol résztvettek a sanghaji Forma-1-es pálya megnyitóján.

"Nincs kizárva, hogy hosszabbít"

Természetesen az olasz istálló vezetői sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen ismét felmerült Schumacher visszavonulása. Jean Todt csapatfőnök az újságíró kérdésére válaszolva viszont cáfolta, hogy első számú pilótája visszavonulna, mielőtt 2006 végén lejár a szerződése, sőt, lehet hogy a német újra hosszabbít.

"Senki sem mondta, hogy amikor lejár a megállapodása, vissza fog vonulni. Miért ne versenyezhetne mégtovább? Két évig gondolkozhat még rajta, hogy mit csinál 2006 után, és ha ahhoz van kedve, a Ferrarihoz újra aláírhat. Egyáltalán nincs kizárva, hogy ezt teszi" - jelentette ki a francia menedzser.