Ralf Schumachert félrekezelték Amerikában

2004.07.01. 16:00
Ralf Schumachert, aki az Amerikai Nagydíjon, több mint tíz napja szenvedett súlyos balesetet, félrekezelték az indianapolisi orvosok: haza engedték a versenyzőt, mert mindent renben találtak, ám Németországban kimutatták, két csigolyája is eltörött. A pilótának utaznia sem szabadott volna, mert a bénulást kockáztatta, így valószínűleg perelni fog.
A tíz nappal ezelőtti, indianapolisi Forma-1-es futamon súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumacher dühöng, mert az amerikai orvosok félrekezelték őt. A német pilóta háromszáz kilométeres sebességnél ütközött a betonfalnak, majd kórházba vitték, ám onnét egy éjszaka után hazaengedték, mivel semmilyen törést vagy más sérülést nem találtak rajta.

A Williams versenyzője szerdán Németországban ment kontrollvizsgálatra, és az európai orvosok azonnal megállapították, két gerinccsigolyája is el van törve.

"Hogy tévedhettek ekkorát?"

"Sokkoló, hogy két csigolyám is eltört, főleg azok után, hogy Amerikában mindent rendben találtak. Dühös vagyok az indianapolisi orvosokra, hiszen tovább romolhatott volna az állapotom, sőt akár le is bénulhattam volna. Inkább nem mondom ki, mit gondolok róluk, fel sem tudom fogni, hogy hibázhattak ekkorát" - panaszkodott csütörtökön a fiatalabbik Schumacher.

A 29 éves versenyző szinte biztosan be is perli az őt félrekezelő orvosokat, hiszen a sérült csigolyákkal utaznia sem szabadott volna, ő viszont a futam után egy nappal órákon át repült salzburgi otthonáig, majd Németországba szállították.

"A Methodist kórházban csak agyrázkódást és hátzúzódásokat állapítottak meg. Több mint egy héttel később, a Bad Nauheim-i sportklinikán közölték, hogy két gerinccsigolyámban is törés keletkezett, így annak idején nem is szállíthattak volna - háborgott a 8-12 hetes pihenőre kényszerült pilóta.

Járni is alig tud a pilóta

A szakértői elemzés kimutatta, hogy ha a Williams-BMW versenyzője nem hátrafelé, hanem más szögből csapódik a pályát övező betonfalba, akkor csak minimális esélye lett volna a túlélésre.

Az ifjabbik Schumachert - aki kedvező esetben szeptember közepén, az Olasz Nagydíjon ülhet ismét a volán mögé - továbbra is erős fájdalmak gyötrik, fűzőt kell hordania, és egyelőre még a lépcsőn sem tud felmenni.