Olivér
4 °C
8 °C

Háromszázezren figyelték Baumgartneréket Londonban

2004.07.07. 10:25
Kedden London belvárosában óriási sikerrel tartották meg a Forma-1-es parádét. A Regent Street környékén kijelölt útvonal mellett becslések szerint háromszáz-háromszázötven ezer néző figyelte Mansellt, Montoyát, Coulthardot és a többi sztárt, köztük Baumgartner Zsoltot. A sikert látva az angol főváros 2007-ben már versenyt akar rendezni.
Kedd este Londonban óriási sikerrel rendezték meg a városi Forma-1-es parádét, amelyen nyolc istálló autója vett részt. A csapatok kamionjaiból álló konvoj rendőri felvezetéssel érkezett a brit főváros központjába, ahol a Regent Street környékén, többek között a Piccadilly Circus-t is érintve jelölték ki az útvonalat.

A rendezvényre a vártnál sokkal több, becslések szerint háromszázezer néző volt kíváncsi, így a hatórai kezdést el kellett halasztani, és az útvonal hosszát is csökkenteni kellett.

Az F-1-es vb résztvevői közül csak a Sauber és Renault nem küldött autót, ott volt viszont több mai, és hajdani sztár is. A Jordan kocsiját Nigel Mansell, a Williams-et Juan Pablo Montoya, a McLarent David Coulthard, a Ferrarit Luca Badoer, a Toyotát Cristiano da Matta, a Jaguart Martin Brundle, a BAR-t Jenson Button vezette, míg Baumgartner Zsolt a Minardi kétüléses kocsijával száguldhatott.

Lehet, hogy háromszázötven ezren voltak

Tekintse meg képeinket!
"Ennyi emberre nem számítottunk, ezért egy órát csúszott a kezdés, és le kellett rövidítenünk a pályát is, mert nem tudtuk volna időben befejezni a programot" - nyilatkozta az esemény egyik szóvivője, aki viszont pontos nézőszámot nem tudott mondani.

Az angol F-1-es honlapok közül az autosport.com kétszázötvenezer, az f1live.com háromszázötvenezerre becsülte az összegyűlt tömeget.

A sikeren felbuzdulva a csapatvezetők és London város irányítói még helyben eldöntötték, hogy jövőre megismétlik az eseményt, sőt Ken Livingstone polgármester bejelentette, hogy legkésőbb 2008-ban hivatalos utcai nagydíjat is rendezne a város.

Londonban minden megvan a sikerhez

"Megpróbáljuk 2007-re összehozni a versenyt, de legkésőbb a mandátumom lejártának évében, 2008-ban szeretnék Forma-1-es versenyt látni Londonban. Mindenféle forrásunk megvan, hogy sikeres futamot rendezzünk a belvárosban" - mondta a parádé végén Livingstone.

A hivatalos F-1-es naptárban évek óta csak egy belvárosi, a Monacói Nagydíj van, de a nyolcvanas években az Egyesült Államokban több helyen, Detroit és Las Vegas utcáin is rendeztek versenyt, míg Ausztráliában 1994-ig Adelaide központjában futhattak a pilóták.

A keddi bemutatón nem szedtek belépőt, az egyetlen cél a hétvégi, silverstone-i Brit Nagydíj népszerűsítése volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?