Schumacher nem hagyja nyerni Barrichellót

2004.10.11. 15:06
A brazil Rubens Barrichello idén már többször hangoztatta, legnagyobb álma, hogy a szezonzáró futamon, hazájában győzzön, ám ferraris csapattársa, a világbajnok Michael Schumacher tizenhárom sikert követően is úgy érzi, neki kell még egyszer nyernie idén.
A vasárnapi Japán Nagydíjon a rajttól a célig vezeteve szerezte idei tizenharmadik futamgyőzelmét Michael Schumacher. Egy idényben korábban senki nem tudott ilyen sokszor nyerni, az örökranglistán második Nigel Mansell is csak kilencig jutott 1992-ben, amikor világbajnok lett.

A tizenhárom szerencsétlen szám

A német viszont nem elégszik meg a néphiedelem által szerencsétlennek tarott tizenhárom sikerrel, a szezon utolsó futamát is meg akarja nyerni. Ez viszont kisebb konfliktushoz vezethet a Ferrarinál, ugyanis a Brazil Nagydíj következik, és Schumacher brazil csapattársa, Rubens Barrichello már június óta azt szajkózza a világsajtóban, minden vágya, hogy nyerjen a hazájában.

"Mindenki szeretne otthon nyerni, de sajnálom, még egy egyszer akarok győzni ebben a szezonban" - jelentette ki hétfőn a hétszeres világbajnok.

"Mintha világbajnok lennék"

Barrichello 1993 óta indul a Forma-1-ben, de Interlagosban még sosem sikerült a dobogó legtetetjére állnia. A pályát kitűnően ismeri, alig háromszáz méterre az aszfaltcsíktól van egy háza is, a közönség neki szurkol, de úgy tűnik, idén sem jöhet össze neki a siker.

Már hónapokkal ezelőtt elmondta, ő valójában egy futamon, a Brazil GP-n akar az élen végezni, mellyel legnagyobb álma válna valóra, "olyan lenne, mint másnak egy világbajnokság".

Barrichello akkor nyerhet, ha hagyják

Barrichello idén eddig két futamot nyert, de mindkettőt csak azután, hogy a Ferrari első számú pilótája, Schumacher már bebiztosította újabb vb-címét.

A hétszeres bajnok persze nem félti Barrichellót - "Rubens tud küzdeni, és képes segítség nélkül is nyerni" - igaz, eddig csak akkor állhatott a pódium tetejére, ha a német, bár gyorsabb volt nála, de nem előzte meg - Olasz GP -, vagy ha riválisának gondjai adódtak a kocsijával, úgy mint Kínában.

A szezonzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjat alig két hét múlva, október 22. és 24. között rendezik a Sao Paolo melleti Interlagosban.