Amerikában vége a Forma-1-nek

2005.06.20. 15:48
Bernie Ecclestone szerint Indianapolisba nem jön többé a Forma-1, csupán Michael Schumacher reméli, hogy nem a vasárnapi volt az utolsó GP az Egyesült Államokban.
"Ha mi vissza is jövünk, a mai közönségnek legalább a fele nem jön el újra" - kommentálta a következő Amerikai Nagydíj sikerének esélyeit David Coulthard a vasárnapi, hatautós futam közben.

Csalódtak a Forma-1-ben

A Michelin vasárnap reggel jelentette az FIA-nek, hogy nincs alkalmas abroncsa a futamra, de ha egy sikánt iktatnak a 13-as kanyarba, tudják vállani az indulást. Ebbe kilenc istálló bele is egyezett, a Ferrari viszont, amelynek Bridgestone-jai alkalmasnak látszottak, nem. Az FIA pedig úgy döntött, nem változtat a nyomvonalon. A Michelin így bojkottálta a versenyt.


Klikk a képre!
A Red Bull skót pilótájának feltételezését erősítik az indianapolisi pálya elnökének szavai. "Sosem voltunk még ennyire csalódottak. Öt éve próbáljuk népszerűsíteni a Forma-1-et Amerikában, de a vasárnapi eset óriási visszaesést jelent. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, megéri-e folytatni az együttműködésünket a Forma-1-el" - mondta Joie Chitwood a Reuters hírügynökségnek.

"A kár felbecsülhetetlen"

Indianapolisba 2000-ben ment először a sorozat, szerződésük jövőre jár le.

"A kár felbecsülhetetlen, nem csodálnám, ha nem akarnának Amerikában több F1-es futamot" - mondta Paul Stoddart Minardi-főnök, akinek autói részt vettek a futamon.

Hasonlóan gondolja az F1-főnök Bernie Ecclestone is, azaz Amerikában vége a Forma-1-nek. "Végre kedvező kép alakult ki az F1-ről az Egyesült Államokban, de ezt most tönkretettük. Ha én promóter lennék, nem kockáztatnám, hogy újra hasonló történjen. Amerikában nincs jövőnk".

Schumacher: Különleges volt

Az F1 versenyzői közül egyedül Michael Schumacher bízik benne, a Forma-1-nek van még esélye: "Nem hiszem, hogy ez volt az utolsó Amerikai GP. Furcsa volt, különleges, de biztosan nem a végső. Korábban voltak jobb versenyeink, ezúttal rosszul sikerült, majd legközelebb újra jobb lesz".