Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Raikkönen menedzsere nem cáfolta a Ferrari-szerződést

2005.08.26. 14:23
A Michael Schumacher-Kimi Raikkönen pilótacsere létrejöttét a legtöbb érintett cáfolta, a finn pilóta menedzsere ellenben csak annyit mondott: 'Várunk, aztán meglátjuk, mi történik 2006-ban'.
A Sport Bild című német lap a hét közepén azt írta, pilótacserére készül a Ferrari és a McLaren-Mercedes: Michael Schumacher és Kimi Raikkönen váltanak istállót, sőt, utóbbi már előszerződést is kötött az olaszokkal.

Raikkönen jól érzi magát a McLarennél

A megállapodást cáfolták az érintettek, ám nyilatkozataik alapján nem zárható ki teljesen a csere.

"Nem új történet a Ferrari-szerződésem, de én boldog vagyok a McLarennél. Miért is gondolkodnék a csapatváltáson? Az én helyemen szeretne ülni az összes pilóta" - mondta Raikkönen, aki az utóbbi két futamot óriási előnnyel nyerte meg, a Reuters hírügynökségnek.

A Ferraritól Luca Colajanni sajtófőnök szólalt meg, nem túl meggyőzően: "Korai még 2007-ről beszélni. Senkivel nincs megállapodásunk arra az esztendőre."

Menedzsere szerint elégedetlen a finn

Raikkönen a héten Olaszországban tesztelte a McLarent
Raikkönen a héten Olaszországban
tesztelte a McLarent fotó: epa
A finn pilóta menedzserének szavai a legelgondolkodtatóbbak, Steve Robertson valójában nem is cáfolta a Sport Bild értesülését: "Kimi elégedetlen a McLaren megbízhatóságával. Várunk, aztán meglátjuk, mi történik 2006 után."

A Bild a hét elején kiderítette, hogy a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug kétszer is tárgyalt Schumacherrel, és a felek el is ismerték, hogy beszélgettek, ám "csak a Forma-1 jövője volt a téma". A McLaren-főnök, Ron Dennis furcsa módon egészen csütörtökig kimaradt a sztoriból, amely azt jelentheti, hogy tőle függetlenül zajlanak az események. Ráadásul első Schumacherrel kapcsolatos nyilatkozata szintén ezt erősíti.

Dennis a Mercedesre hagyta Schumacher megszerzését?

"Hosszú távú terveink vannak Raikkönennel és Montoyával. A csapat senkivel sem tárgyal, Michael Schumacherrel sem. A McLarennél a pilóták mindig lojálisak voltak a csapathoz, és ez fordítva is igaz" - mondta Dennis, ám a Mercedes nevet egyszer sem ejtette ki.

Nem lehet tehát kizárni, hogy külön utakon jár a McLaren és a Mercedes: ha a németek meg tudják fizetni Schumacher ötvenmillió dollár körüli éves gázsiját, hozhatják, de az istállónál senki nem hajszolja a megszerzését.

Schumacher pirosban képzeli el magát

A Bild szerint a hétszeres bajnok menedzsere, Willi Weber ugyanis fizetésemelést akar kicsikarni a Ferraritól a 2006 utáni évekre. A FIAT gondjai miatt a csapat anyagi helyzete sem biztos, így nehezen elképzelhető, hogy még tovább növeljék a rekordösszeget.

Michael Schumacher viszont elárulta, a Ferrarin kívül egyetlen kocsiban sem tudja elképzelni magát.

A pilótacserének jogi akadálya ellenben nem lenne, mert Raikkönen és Schumacher szerződése is kifut 2006 végén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?