Raikkönen menedzsere nem cáfolta a Ferrari-szerződést

2005.08.26. 14:23
A Michael Schumacher-Kimi Raikkönen pilótacsere létrejöttét a legtöbb érintett cáfolta, a finn pilóta menedzsere ellenben csak annyit mondott: 'Várunk, aztán meglátjuk, mi történik 2006-ban'.
A Sport Bild című német lap a hét közepén azt írta, pilótacserére készül a Ferrari és a McLaren-Mercedes: Michael Schumacher és Kimi Raikkönen váltanak istállót, sőt, utóbbi már előszerződést is kötött az olaszokkal.

Raikkönen jól érzi magát a McLarennél

A megállapodást cáfolták az érintettek, ám nyilatkozataik alapján nem zárható ki teljesen a csere.

"Nem új történet a Ferrari-szerződésem, de én boldog vagyok a McLarennél. Miért is gondolkodnék a csapatváltáson? Az én helyemen szeretne ülni az összes pilóta" - mondta Raikkönen, aki az utóbbi két futamot óriási előnnyel nyerte meg, a Reuters hírügynökségnek.

A Ferraritól Luca Colajanni sajtófőnök szólalt meg, nem túl meggyőzően: "Korai még 2007-ről beszélni. Senkivel nincs megállapodásunk arra az esztendőre."

Menedzsere szerint elégedetlen a finn

Raikkönen a héten Olaszországban tesztelte a McLarent
Raikkönen a héten Olaszországban
tesztelte a McLarent fotó: epa
A finn pilóta menedzserének szavai a legelgondolkodtatóbbak, Steve Robertson valójában nem is cáfolta a Sport Bild értesülését: "Kimi elégedetlen a McLaren megbízhatóságával. Várunk, aztán meglátjuk, mi történik 2006 után."

A Bild a hét elején kiderítette, hogy a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug kétszer is tárgyalt Schumacherrel, és a felek el is ismerték, hogy beszélgettek, ám "csak a Forma-1 jövője volt a téma". A McLaren-főnök, Ron Dennis furcsa módon egészen csütörtökig kimaradt a sztoriból, amely azt jelentheti, hogy tőle függetlenül zajlanak az események. Ráadásul első Schumacherrel kapcsolatos nyilatkozata szintén ezt erősíti.

Dennis a Mercedesre hagyta Schumacher megszerzését?

"Hosszú távú terveink vannak Raikkönennel és Montoyával. A csapat senkivel sem tárgyal, Michael Schumacherrel sem. A McLarennél a pilóták mindig lojálisak voltak a csapathoz, és ez fordítva is igaz" - mondta Dennis, ám a Mercedes nevet egyszer sem ejtette ki.

Nem lehet tehát kizárni, hogy külön utakon jár a McLaren és a Mercedes: ha a németek meg tudják fizetni Schumacher ötvenmillió dollár körüli éves gázsiját, hozhatják, de az istállónál senki nem hajszolja a megszerzését.

Schumacher pirosban képzeli el magát

A Bild szerint a hétszeres bajnok menedzsere, Willi Weber ugyanis fizetésemelést akar kicsikarni a Ferraritól a 2006 utáni évekre. A FIAT gondjai miatt a csapat anyagi helyzete sem biztos, így nehezen elképzelhető, hogy még tovább növeljék a rekordösszeget.

Michael Schumacher viszont elárulta, a Ferrarin kívül egyetlen kocsiban sem tudja elképzelni magát.

A pilótacserének jogi akadálya ellenben nem lenne, mert Raikkönen és Schumacher szerződése is kifut 2006 végén.