Mentse meg Ön is a Minardit!

2005.09.15. 13:17
Az új tulajdonos Red Bull megváltoztathatja a Minardi-istálló nevét, ám egy olasz honlap online petíciót indított a megtartásáért. A kezdeményezéshez már sok magyar is csatlakozott.
Eltűnhet a Forma-1-ből a Minardi név, miután a kis olasz istállót a múlt hétvégén felvásárolta a Red Bull konszern. Az istálló húsz éve van jelen a Forma-1-ben, és annak ellenére, hogy szinte mindig a leggyengébb volt, a sorozat részévé vált.

"Szégyen lenne, ha eltűnne"

Az új tulajdonos viszont nem biztos, hogy megtartja a nevet, ezért a forzaminardi.com, a legnagyobb Minardi-fansite szerkesztői online-petíciót indítottak, hogy megmentsék a nevet.

"A Minardi az elmúlt húsz évben fontos és értékes része lett a Forma-1-nek. A csapat nevének eltűnése szégyenletes lenne, ezért arra ösztönözzük az istálló új tulajdonosait, hogy fontolják meg a név megtartását" - írják az oldalon.

Bosnyák és kínai támogató is van

A szöveg alatt bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, van már indonéz, ausztrál, kanadai, orosz, norvég, bosnyák, amerikai és kínai támogató, de a Fülöp-szigetekről is érkezett egy aláírás.

Ön szerint kell-e a Minardi név az F1-nek?

A petíciót már több magyar állampolgár is aláírta, eddig 1800-an csatlakoztak a forzaminardi.com-hoz, de a szám szinte másodpercenként növekszik.

Magyar pilótája is volt a gárdának

A Minardi pilótái egy versenyt nyertek, dobogóra sem állhattak soha, sőt, pontokat is alig szereztek, a team mégis fontos részévé vált a Forma-1-nek. Itt kezdte ugyanis pályafutását Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Mark Webber, Luca Badoer, Cristian Fittipaldi, Marc Gené és Fernando Alonso, és ez az a csapat, amelynek egy egész szezonon át volt magyar pilótája, Baumgartner Zsolt.