Schumacher Alonsót is vádolja a büntetéséért

2006.08.06. 01:58
Michael Schumacher vb-ellenfelét is vádolja kétmásodperces büntetése miatt, állítja, Fernando Alonso direkt és váratlanul lassított le előtte a szombati szabadedzésen. Alonso azt nyilatkozta, semmi köze az ügyhöz.
Magát hibáztatta kétmásodperces büntetéséért Michael Schumacher a Magyar Nagydíj időmérője után, később viszont elárulta: Fernando Alonsót is vétkesnek tartja.

"Fernandónak szerepe van benne"

"Én vagyok a felelős, tudom, mit követtem el, nem vagyok már kisfiú" - nyilatkozta a hétszeres világbajnok nem sokkal a kvalifikáció után. Később viszont a Gazzetta dello Sport tudósítójának azt mondta: "Ha megnézi a videófelvételeket, látni fogja, mit tettem és azt is, miért tettem, nem kell elmagyaráznom. Fernandónak kétségtelenül szerepe van az incidensben".

A GP szombat délelőtti szabadedzésén Jenson Button kocsija a Mansell-kanyarnál lerobbant, az aszfaltra folyadék került, a körözést azonnal megszakították. Másodpercekkel később MichaelSchumacher az utolsó előtti, 13-as kanyarban utolérte Robert Kubicát és Fernando Alonsót, utóbbi nagyon lelassított, a lengyel BMW-s majdnem belement hátulról, míg a német jobbra kapta a kormányt, és külső íven mindkettőjüket leelőzte, és a boxba hajtott.

Piros zászló, azaz leállított verseny alatt előzni tilos.

"Maga mondta, nem én"

Az f1racing.net szerint a szombat délutáni, hungaroringi sajtótájékoztatón egy újságíró megkérdezte Schumachert: azt állítja, hogy Alonso szándékosan lassított le hirtelen, hogy meg kelljen előznie őt? "Maga mondta, nem én" - válaszolt a hétszeres bajnok.

A versenybírák ugyan úgy büntették Schumachert, mint egy nappal korábban Alonsót: kvalifikációs idejéhez két másodpercet hozzáadtak. A ferraris így a 11., ellenfele a 15. posztról kezdhet vasárnap.

Fernando Alonso szombat esti, budapesti interjújában állította, semmi köze az ügyhöz.

Alonsónak nincs lelkiismeret-furdalása

"Nem történt semmi, csupán annyi, hogy Schumacher a piros zászló alatt megelőzött két kocsit, Kubicát és engem. Megbüntették érte, ami nekem jó a világbajnokságot nézve, de más közöm nincs hozzá" - nyilatkozta Alonso.

A 25 éves klasszis elmondta, lehetetlennek tartja, hogy Schumacher a 11. rajthelyről nyerjen. Riválisa sem gondol győzelemre, az első nyolcba, maximum a harmadik helyre várja magát a versenyen.

A legjobb, pole pozícióból Kimi Raikkönen, mellőle, másodikként a szintén ferraris Felipe Massa indulhat.