Fisichella autója okozta Schumacher defektjét

2006.10.23. 19:21
Nem vádolja egymás pilótáját a Ferrari és a Renault, miután bebizonyosodott, Giancarlo Fisichella autójának első szárnya lyukasztotta ki Michael Schumacher egyik abroncsát a vasárnapi Brazil Nagydíjon. A hétszeres bajnok visszaesésével a Ferrari elveszítette esélyét a konstruktőr-vb megszerzésére, ami így könnyedén lett a Renault-é.
Versenybalesetnek minősítette a Schumacher-Fisichella koccanást a Brazil Nagydíj után a Ferrari és a Renault istálló. A két csapat vezetői megegyeztek, átlagos eset volt, nem vádolják a másik versenyzőjét.

"Normálisan védekezett"

A futam nyolcadik körében Michael Schumacher a célegyenes végén kívülről előzte Giancarlo Fisichellát, de amikor eléje került, a Renault jobb eleje, szárnyának pereme és a Ferrari bal hátsó kereke összeért. A koccanást, amelynél a hétszeres bajnok autójának egyik gumija defektes lett, a leintés után erősítették meg az istállók, bár kisebb kontaktust a tévéfelvételeken is lehetett látni.

"Fisichella normálisan védte a pozícióját, benne van, hogy ilyesmi történik" - nyilatkozta az autosport.com-nak Flavio Briatore Renault-főnök.

Nem rosszindulatú manőver

A másik oldalról Ross Brawn technikai igazgató a futamot követően Fisichellát okolta, később viszont árnyaltabban fogalmazott: "Nem hiszem, hogy rosszindulatú baleset lett volna, de szerencsétlen incidens volt."

Schumacher majdnem egy kört veszített, amíg három keréken eljutott a boxig, ott új gumit kapott, de visszaesésével a Ferrari lemondhatott a konstruktőr-vb-címről. A Renault egy második és egy hatodik hellyel könnyedén biztosította elsőségét, mivel a rajt előtt vezetett a pontversenyben.

Mindkét vb-t elbukta a Ferrari

A pilóták között Fernando Alonso nyerte a vb-t a másik Renault-val, Michael Schumacher a második helyen végzett.

Ross Brawn kihagyja a 2007-es idényt
A következő szezonban nem dolgozik a Ferrarinál Ross Brawn - állítja az autosport.com. Az internetes szakoldal megbízható, de meg nem nevezett informátorra hivatkozik.

A site szerint a visszavonult Michael Schumacher mellett legalább egy évre eddigi technikai igazgatóját is elveszíti az olasz istálló, a szakember állítólag pihen egy esztendőt. Brawn nem erősítette meg az értesülést, a Ferrari a héten közli, hogyan alakítja át vezetőségét a 2007-es idényre.

Az már korábban kiderült, Schumacher helyére Kimi Raikkönen érkezik az istállóhoz, a főtervező Rory Byrne pedig a napokban hosszabbított szerződést a csapattal.