Fernando Alonso három vb-címmel visszavonulna

2006.10.25. 10:40
Ha megnyerné harmadik vb-címét, elégedetten vonulna vissza Fernando Alonso. A vasárnap kétszeres bajnokká vált, mindösszes huszonöt éves pilóta elmondta, annyit akar nyerni, mint Ayrton Senna, és állítja, sosem fog a Ferrarihoz igazolni.
Három világbajnoksággal elégedett lenne pályafutása végén a vasárnap második címét megszerző Fernando Alonso. A Forma-1 történetének legfiatalabb kétszeres győztese a spanyol Telecinco csatorna adásában példaképéhez, Ayrton Sennához hasonlította magát, aki háromszoros volt, amikor 1994-ben halálos baleset érte.

Mint Senna

"Senna háromszor nyert, a pályafutásom célja, hogy elérjem, amit ő, és hárommal vonuljak vissza" - nyilatkozta a 25 éves klassszis.

Alonso kijelentette, pályafutásának alakulása is olyan, mint a legendáé, ráadásul kizárta, hogy valaha is a Ferrarinál versenyezzen: "A McLarenhez szerződni, és soha nem versenyezni a Ferrarinál, Sennára emlékeztet."

A brazil legenda tárgyalt a Ferrarival

A tragikus sorsú brazil a Toleman, a Lotus, a Mclaren és a Williams istállónál szerepelt. Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke nemrég az Autosport című lapnak adott interjújában elárulta, 1993-ban felmerült, leigazolják Sennát. A zseniális pilóta szeretett volna az olaszoknál versenyezni, tárgyaltak is, de az istálló akkori igen gyenge formája miatt a csúcson lévő Williamset választotta.

Schumacher öt évet várt a harmadikra

Alonso egy éve kötött hároméves megállapodást a McLaren-Mercedesszel, amely jövőre lép életbe. Huszonnyolc évesen, ha a szerződése kifut, vissza is vonulhat, ha addig megszerzi a kitűzött harmadik vb-t. Alonso korábban többször elmondta, nem tervez olyan hosszú karriert, mint az F1-től vasárnap búcsúzott Michael Schumacher. A hétszeres bajnok, aki huszonhat évesen lett kétszeres győztes, de harmincegy volt, amikor megnyerte a harmadikat, harminchét évesen fejezte be. Helyét a McLarentől érkező Kimi Raikkönen veszi át 2007-től