Schumacher már a visszatérésről beszél

2006.10.26. 09:54
Még el sem búcsúztatták teljesen a vasárnap visszavonult hétszeres Forma-1-es világbajnokot, Schumacher már azt sejteti, hogy egyszer újra versenyezhet. Nyilatkozata csak erősítheti azt a véleményt, hogy nem magától és nem véglegesen szállt ki az autóversenyzésből.

A vasárnapi, brazil futammal visszavonult Michael Schumacher néhány nappal később egy interjúban már nem volt hajlandó kizárni, hogy valamikor újra versenyezne, írta az autosport.com.

Kell egy kis idő neki

"Miért kellene kizárnom, hogy egyszer még autóversenyen indulok? Most csak így tudok válaszolni bármilyen kérdésre. Niki Lauda visszatért a Forma-1-be, Mika Häkkinen a DTM-ben versenyez. De mindez visszavonulásuk után néhány évvel történt" - válaszolta a hétszeres világbajnok arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a német túraautó-bajnokságban indul hamarosan.

Mindig is egoista volt

"Nem tudom megmondani teljes biztonsággal, hogy mit fogok csinálni két-három éven belül." Schumacher egyetlen dolgot jelentett ki határozottan: biztosan nem fogja tesztpilótaként segíteni a Ferrarit 2007-ben.


A brazíliai ünneplés Todttal és Massával (fotó: AFP)

A német elismerte az interjúban, hogy a pályán mindig is egoista volt. "Egyetértek ezzel. De miért is kellene bármit is bárkinek ajándékoznom, ha a versenypályán vagyunk? Őszintén szólva, ha az ellenfeleim kritizálnak, az azt jelenti, hogy valamit nagyon is jól csináltam."

Se nem lassú, se nem motiválatlan

Schumacher sejtetése az esetleges visszatérésről azt is jelentheti, hogy - amint arra utaltak többen is - visszavonulása nem volt feltétlenül önként meghozott döntés. Már a monzai bejelentés után azt mondta, azért vonul vissza, mert nem biztos, hogy még évekkel később is meglesz benne a győzni akarás, a motiváció. Viszont azt is világossá tette, jelenleg még megvan benne a kellő tűz.

Három éve egyszer pedig arról beszélt, akkor fog visszavonulni, ha a Ferrarinál valaki azt mondja neki, hogy már nem elég gyors. Aki látta vasárnap Schumachert versenyezni, annak egyértelmű: Schumacher sem motiválatlan, sem lassú nem volt.