Lauda: Schumacher kukacossága hiányozni fog a Ferrarinál

2007.01.12. 16:20
Egyelőre megválaszolhatatlan, ki lesz a jövő évi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint. Az osztrákok háromszoros bajnoka úgy látja, a Ferrari a korábbi következetes munkának köszönhetően a szezon elején az élen lesz, utána viszont lesznek problémái. Csakúgy, mint a nagyon tehetséges finn Kimi Räikkönennek.

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda a legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild kedvéért értékelte a Ferrari jelenlegi helyzetét.

Nem tartja fegyelmezettnek a finn pilótát

"A hétszeres bajnok Michael Schumacher minden részletre kiterjedő alapossága, kukacossága, és a tipikus német precizitása biztosan. A szezon elején mindez valószínűleg még nem jelentkezik érezhetően, de a közepén és a hajrában biztosak lesznek problémái a Ferrarinak" - mondta.

Räikkönenről megjegyezte, hogy óriástehetség, de teljesen más karakter, mint a német. "Nem fegyelmezett, és nem képes konokul a munkára összpontosítani" - állította a finnről.

Olasz spagetti vagy angol koszt

Lauda ennek ellenére biztos abban, hogy az északi pilóta a felismerhetetlenségig megváltozik, és a változás jó hatással lesz rá. "Ízletes olasz spagettit fog enni, nem a sótlan angol kosztot kapja" - szemléltette.

A jelenleg szakkommentátorként ténykedő Lauda úgy véli, hogy a szezon elején a régi csapat áldozatos munkájának köszönhetően gyors lesz az autó, nagy kérdés azonban szerintem, hogy utána is sikerül-e ezt megőrizni.

A Renault erős lesz Lauda szerint

"Räikkönen első komoly feladata az lesz, hogy elfogadtassa magát a csapat mérnökeivel, és őket maga mellé állítsa. Nem lesz könnyű helyzetben. E tekintetben a brazil Massa még előtte jár, a szezon elején biztosan hasznot húz abból, hogy ő már ismeri a szakembereket, kivívta a szimpátiájukat. Ráadásként ő ugyanolyan átkozottul gyors, mint csapattársa" - nyilatkozott.

Lauda úgy véli, egyelőre megjósolhatatlan, ki lesz a következő világbajnok, mert a McLarenben ül ugyan a legjobb pilóta, az autó nem a legjobb. Arra ugyanakkor mérget lehet venni, hogy a Renault nagy erős kocsit állít csatasorba.