Alkoholtilalom a McLarennél

2007.01.22. 12:09
Egy pohár italt sem engedélyeznek a pilótáknak a McLaren-Mercedesnél a 2007-es szezon végéig. Csak a dobogón kapott pezsgőt élvezhetik október 21., az utolsó futam leintéséig. Korábban Kimi Raikkönent nem sikerült eltiltani az alkoholtól.

Nem ihat alkoholt a Forma-1-es idény alatt Fernando Alonso és Lewis Hamilton, mert istállójuk, a McLaren-Mercedes vezetősége megtiltotta nekik.

"Semmi okát nem látjuk, miért kellene a versenyzőinknek egy pohár alkohol is a szezon alatt" - idézte Ron Dennis csapafőnököt az angol Mirror bulvárlap. Az évad október 21-én, Brazíliában végződik.


Kattintson!

Az újság úgy tudja, a pilóták csak a dobogós helyezésekért megnyert pezsgőt fogyaszthatják el, ami jár az első három helyen végzetteknek. Az utóbbi években többször probléma volt a McLarennél Kimi Raikkönennel, akit részegen videóra vettek, fényképeztek, illuminált állapotban néhányszor a lapok címlapjára került. A finnt nem tudták korlátozni, idén már a Ferrarinál kezdi az évet, helyére az utóbbi két év világbajnokát, Alonsót szerződtették. Dennis tagadta, hogy új pilótáinak letiltása összefüggésben lenne a korábbi Raikkönenes incidensekkel.

A Ferrarinál is felmerült már az alkoholkérdés, Jean Todt csapatmenedzser és Luca de Montezemolo elnök kijelentették, nem zavarja őket, ha Raikkönen iszik, csak ne nyilvános helyen tegye.