Raikkönen Ferrari-tank nélkül is világbajnok lehet

2007.01.23. 10:32
Tagadja, hogy bárkinek is nyilatkozott volna a Forma-1-ről, végképp Kimi Raikkönenről a múlt héten a német Sport Bildben idézett Mario Illien. A német lap azt írta, a volt Mercedes-mérnök szerint a finn olyan durván vezet, hogy azt csak egy tank képes elviselni. Illien az autosport.comnak tényleg adott interjút: Raikkönen kemény, de nem káros, a Ferrarinál sikeres lesz.

"Raikkönen bánik a legkeményebben az autóval, a Ferrarinak harckocsit kell építenie, ha vele akar világbajnokságot nyerni" - idézte a múlt héten Mario Illient, a Mercedes volt motorépítőjét a német Sport Bild című lap.

Elszánt fickó

A szakember évekig tervezte Raikkönenéknek a motort a McLarennél, jól ismeri a finn stílusát, de állítja, sosem nyilatkozott ilyet.

"Nem beszéltem senkinek Forma-1-ről az utóbbi hónapokban, interjút meg végképp nem adtam" - mondta az autosport.comnak. Illien viszont az angol szakoldalnak nem tagadta, hogy Raikkönen a végletekig kihasználja a gépet, ám szerinte ez pozitívum. "Mindig a maximális teljesítményre törekszik, biztos lehetsz benne, hogy a határra viszi a kocsit, amit jó dolognak tartok."


Raikkönen eddig nem autóval, síeléssel készült a Ferrarinál (fotó: AFP)

A mérnök cáfolta, hogy nem bízik a Ferrari­Raikkönen-kombináció sikerében. "Természetesen keményen fog hajtani, azon múlik sok, hogyan tudnak összeszokni a csapattal. Arra számítok, minden rendben megy majd, hiszen Kimi nagyon elszánt fickó."

Végül futott még egy tiszteletkört - "Kimi nagyszerű srác, élvezetes volt vele dolgozni, nagyon tisztelem őt" - de azt konkrétan nem mondta ki, nem kell Ferrari-tank Raikkönennek ahhoz, hogy világbajnok legyen.

Kedden vezette először

A 27 éves pilóta öt mclarenes szezon után idén Ferrarival kezdi az évet, helyére az angol istálló a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót szerződtette. A spanyol már többször tesztelt új csapatánál, a tavalyi és az idei autóval is, úgy tűnik, könnyen be fog illeszkedni. Raikkönen szintén jól érzi magát, de piros gépet eddig nem vezethetett. Kedd reggel próbálta ki először az autót, de egyelőre csak a tavalyi modellbe ülhetett bele.