Kovalainen lehet az Antialonso

2007.01.29. 19:29
Csak Fernando Alonso jobb versenyző a Forma-1-ben újoncánál, a világbajnok helyére szerződtetett Heikki Kovalainennél, állítja Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke. Az olasz menedzser Alonsóból Antischumachert nevelt, Kovalainenből Antialonsót szeretne.

Új pilótáját, Heikki Kovalainent tartja a Forma-1 második legjobb pilótájának Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke. A huszonnégy éves versenyző még egy futamon sem indult, tavalyig a francia gárda tesztelője volt, Fernando Alonso távozása után léptették elő. A menedzser szerint csak elődje jobb versenyző az egész mezőnyben.

Figyelmeztetés Fisichellának

"Kovalainent csak Alonsóra cserélném el. Csak ő jobb nála, mindenkit meg fog lepni" - nyilatkozta Briatore a madridi Marca című sportlapnak. Nem tagadta, a kétszeres világbajnok hiányozni fog, de bízik benne, utódja képes helyettesíteni. "Az istállónk nem lesz ugyanaz Fernando nélkül. Ő volt az Antischumacher, arra számítok, a finn lesz az Antialonso."

Kovalainen márkatársa a harmadik Renault-szezonját kezdő Giancarlo Fisichella, akit figyelmeztetett Briatore, "keményebben kell dolgoznia", mint eddig.

Az R27-ben bízik leginkább

Az 57 éves istálllófőnök elmondta, talán a pilótáknál is biztosabb garancia a sikerre a múlt szerdán bemutatott autójuk, az R27-es: "A három vb-esélyes csapat közül csak mi nem változtattunk a kocsi konstrukcióján, és ez számít leginkább a Forma-1-ben."

A Renault az utóbbi két évben két konstruktőri és két pilóta-vb-t nyert a Forma-1-ben. Tavaly előtt a McLarent, tavaly a Ferrarit utasították a második helyre, idén valószínűleg mindkettővel meg kell küzdeniük, ha újra győzni akarnak.