Bizarr dizájnnal indul a Renault

2007.01.24. 16:15
Az utóbbi években megszokottól eltérő fényezéssel vesz részt a Forma-1-es világbajnokságban a Renault: a szerdán, Amszterdamban bemutatott R27-es autó öt színben pompázik. A csapatnak új főszponzora és egy új pilótája is lesz, az újonc Heikki Kovalainen, a menedzsmentben nincs változás.

Bemutatta 2007-es Forma-1-es autóját a Renault szerda délután Amszterdamban. Az R27-es autót az új főszponzor, az ING kedvéért vitték a cég hazájába, Hollandiába, és a bank színei határozzák meg az új dizájnt is.

Feltűnő jelenség lesz a pályán

Az eddigi klasszikus kék-sárga helyett az első pillantásra bizarr kék-sárga-narancs-fehér-feketében pompázik a gép, aminek leleplezésénél ott volt a francia gyár vezetősége, a csapatfőnök Flavio Briatore, a két pilóta, Giancarlo Fisichella és az újonc Heikki Kovalainen, illetve a két tesztelő, fiatalabb Nelson Piquet és Ricardo Zonta. (Az autosport.com közölt képeket is a kocsiról.)


Kattintás!

A színkombináció után a kasztni oldaldobozainak formája, illetve az ezeken alkalmazott új szárnymegoldás tűnhet föl, de egyértelmű, a kocsi a tavalyi világbajnok négykerekű továbbfejlesztése. Érdekes megoldás még a hátsó szárny pilléreinek kialakítása és a visszapillantó tükrök elhelyezése az oldalsó légterelőkön.

Kovalainen lesz Alonso utódja

"Nem átmeneti év lesz 2007 a Renault számára, mindig is hangsúlyoztuk, a csapat számít, és a siker is a csapatszellemből jön, ami egységesíti az istállót. 2007 fantasztikus lehetőség, hogy ezt bizonyítsuk - utalt a Mclarenhez távozott kétszeres világbajnok Fernando Alonso nélkülözhetőségére Flavio Briatore. - Sokat változtattunk, de nem csak mi, szinte az összes Forma-1-es csapat. Hisszük, hogy jól választottunk, és bízunk benne, hogy a módosítások úkabb sikerekhez segítenek minket."


Kattintson!

Alonsót eddig tesztpilótájával, Heikki Kovalainennel helyettesíti a Renault, a spanyol mögött második számú Fisichella idén vezető, de nem első számú versenyző lesz.

Megbízhatóan fut a kocsi

A huszonnégy éves finn bemutatkozó éve lesz 2007 a Forma-1-ben. "Álmomban minden F1-es futamom megnyertem, a valóságban jóval nehezebb dolgom lesz - beszélt Kovalainen. - Bízom magamban, és ha a nyitófutamig a maximumot hozzuk, bármi megtörténhet."

A Renault áll a legjobban a fejlesztésekkel, az R27-es a múlt héten Jerezben már két futamszimulációt teljesített hiba nélkül, a leggyorsabb kört Kovalainennel. A mérnökök szerint viszont még nem elég gyors az autó.