Kimi Raikkönen túlértékelt

2007.02.21. 15:07
Nem bízik Kimi Raikkönen csapatvezetési képességeiben Jacques Villeneuve. A tavaly a BMW-től kirúgott kanadai úgy gondolja, csapattársa, Felipe Massa megbízhatóbb és kiegyensúlyozottabb, így a Ferrarinak rá, és nem a finn sztárra kellene építenie.

Nem tartja képesnek Kimi Raikkönent az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve arra, hogy a Ferrari első számú pilótája legyen.

"Kimi túlértékelt, nem elég komplett. Azon kívül, hogy beül a kocsiba, és gyorsan megy, mással nem igazán törődik" - nyilatkozta a tavaly a BMW-től kirúgott kanadai az F1Racing magazinnak.


Kimi Raikkönen

Villeneuve szerint a huszonhét éves finn nem körültekintő és alapos. "Egy minden téren képzett versenyző sok időt tölt a mérnökökkel, dolgozik a beállításokon, ösztönzi a csapatát. Bizonyos szempontból jó a Forma-1-nek, hogy van egy olyan tehetsége, mint ő, hisz nem lehet mindenki robot. De sosem lehet tudni, mennyire odaadó a munkájában. Egyszer jó, aztán meg eltűnik, el tudom képzelni, hogy váratlanul azt mondja, 'végeztem az F1-gyel, viszlát!' És mindezt látszólag ok nélkül."

Raikkönen tavaly ősszel váltott McLarenről Ferrarira, de a teszteken eddig nem brillírozott, szinte mindig csapattársa, Felipe Massa mögött végzett. Villeneuve állítja, a Ferrarinak Massára kell építenie, ha világbajnokságokat akar nyerni idén.


Felipe Massát kezeli a csapat

"Ha nem lesz gond a Ferrari és Raikkönen között, jól alakulhat a kapcsolatuk, de csak akkor, ha Massa vezetheti a csapatot. Ha így lesz, Kiminek lehet néhány gyors versenye, de ő nem lesz képes vezéregyéniséggé válni. Massa valószínűleg a csapat élére áll. Tavaly megerősödött, bár akadtak hibái, nem látszott sutának Schumacher mellett sem. Intelligens, tehetséges és gyors, a megfelelő kocsival vb-esélyes lehet. Kiderül, nagyszerű vagy csak jó sofőr. De meg van az esélye, hogy naggyá válik" - dicsérte Massát, akivel 2005-ben együtt versenyeztek a Saubernél.

Ki lesz a jobb ferraris?

A brazil 2006-ban Michael Schumacher mellett pallérozódott, a kezdeti nehézségek után a szezon utolsó negyedében két versenyt is megnyert, a vb-t harmadik helyen zárta.

Jacques Villeneuve a tavalyi Német GP-n szerepelt utoljára a Forma-1-ben, utolsó csapata, a BMW a következő, magyar futam előtt elbocsátotta. Nemrég pop lemezt adott ki, idén a Le Mans-i 24 órás versenyen a Peugeot színeiben vesz részt és NASCAR-karrierjét tervezgeti.