Kimi Raikkönen lelépte a mezőnyt a sepangi teszten

2007.03.30. 15:09
A leggyorsabb volt Kimi Raikkönen az eheti Forma-1-es tesztelésen, a következő futam helyszínén, Malajziában. Mögötte viszont az időket tekintve nagyon szorosan alakult a mezőny: a második és a nyolcadik legjobb kör között csak két tized volt a különbség.

Véget ért pénteken a Forma-1-es csapatok heti tesztje Malajziában, a jövő hétvégi nagydíj helyszínén. A sepangi pályán négy napon át 33-34 fokos melegben köröztek az istállók pilótái, az új szabályok szerint minden csapat csak egy autóval.

A négy napon sorrendben Robert Kubica, Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen végzett az élen, a legjobb kört a ferraris futotta. Raikkönen ráadásul mintegy fél másodperccel jobbat ment, mint az összesítésben második Alex Wurz.

A vb-t vezető finn után az osztrák williamses és a nyolcadik Hamilton között a négy napot összegezve nagyon szoros volt a mezőny, alig több mint két tizedmásodperc a különbség.

Meglepetés, hogy remekül ment a Red Bull-lal David Coulthard, a toyotás Ralf Schumacher is mutatott valamit, a nyitófutam után hulladéknak nevezett Kovalainen megnyerte a pénteket. Ő és Hamilton először vezettek Sepangban, a pályát gyorsan megtanulták.

A McLarennek, a BMW-nek és a Renault-nak voltak problémái az autóval, a Ferrari megbízhatóbbnak bizonyult. Az olaszokat persze nyugtalaníthatja Raikkönen ausztráliai motorgondja, elképzelhető, a malajziai hétvége előtt kicserélik, ami tíz rajthelyes visszasorolással jár. Emellett autójuk, az F2007-es fenéklemezével kapcsolatos ügy is bizonytalan.

A teszten a menők közül a mclarenes Fernando Alonso és a Renault-pilóta Giancarlo Fisichella nem vett részt, a csapatok közül csak a Spyker nem utazott el a gyakorlásra.

Malajziai teszt, március 27-30., összesített eredmények
1. Raikkonen Ferrari (Bridgestone) 1:35.268
2. Wurz Williams-Toyota (B) 1:35.702
3. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:35.712
4. R.Schumacher Toyota (B) 1:35.751
5. Kovalainen Renault (B) 1:35.767
6. Massa Ferrari (B) 1:35.808
7. Kubica BMW-Sauber (B) 1:35.887
8. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:35.918

Az autosport.com nem hivatalos eredményei.