Az elszabadult lámpa tehette tönkre Alonso autóját Bahreinben

2007.04.18. 16:51
Véletlen szerencsétlenség miatt lehetett lassú a Bahreini Nagydíjon Fernando Alonso. A pilóta állítja, kocsija azt követően lett nehezen vezethető, hogy szombat hajnalban rázuhant a világítótest a garázs mennyezetéről.

Véletlen baleset miatt lehetett lassú a Bahreini Nagydíjon, állítja Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok az időmérőn negyedik, a futamon ötödik lett, szerinte az okozhatta a gondot, hogy szombat hajnalban ráesett az autójára a garázs mennyezetére szerelt lámpa. A meglehetősen nagy szerkezet egyszerűen lehullott, valamikor éjszaka, és eltörte a Mclaren-Mercedes egyik légterelőjét, amit cserélni kellett.

"Talán akkor történt valami, amikor a szerencsétlenség miatt rendbe kellett hozni az autót. Tény, hogy onnét kezdve furcsán viselkedett" - nyilatkozta Alonso a La Gazzetta dello Sport-nak.


Alonso inkább kínlódott Bahreinben (fotó: AFP)

A kétszeres világbajnok előtte sem brillírozott, utána viszont szinte csapattársa, Lewis Hamilton közelébe sem került, a versenyen még az egyik BMW is simán megelőzte.

"Olyan nehéz volt vezetni a kocsit, hogy tapadásban nem éreztem különbséget a kemény és a közepesen lány gumik között. Félesős gumival sem lett volna rosszabb."

A csapat sem tudott más magyarázatot adni a sikertelenségre, míg Hamilton másodikként rajtolt és másodiknak futott be, kevesebb mint 2,5 másodperccel a győztes Felipe Massa mögött.

A McLarennel történt már hasonló baleset, az 1999-es Ausztrál GP-n Mika Hakkinen autója a rajthelyre indulóban akadt bele a plafonról lógó huzalba, és lerántotta az egész világítórendszert. A finn pilóta autójának akkor nem történt baja, de a leeső szerkezet fejen találta Ron Dennis csapatfőnököt. Komolyan ő sem sérült meg.