Amatőr videó Kubica bukásáról

2007.06.14. 15:26
Elképesztő amatőr videót találtunk Robert Kubica montreali balesetéről. Látni kell.

Szenzációs videót készített Robert Kubica vasárnapi, montreali balesetéről egy néző. Az amatőr felvételén hátulról látjuk az eseményeket. (Nagyjából két perc után jön a videóban.)

Az egyik pályabíró élete nagyjából egy méteren múlt.

A televízióban hasonló kameraállásból nem volt meg a karambol, ami végül szerencsésen végződött: a lengyel versenyzőt másnap kiengedték a kórházból, mindössze enyhe agyrázkódása volt és az egyik bokája ficamodott ki kissé.

Bár a videomegosztó oldalakon nagyon nézett a szerencsés kimenetelű karambol, az érintett nem kívánja újra látni a balesetet.

"Belülről egyszer végignéztem, az éppen elég volt. Soha többé nem akarom látni azt a borulást. Egyszerűen nincs értelmes magyarázat arra, hogy egyetlen ujjam se törött el, még lépcsőmászástól is súlyosabban meg lehet sebesülni. Amilyen gyorsan csak lehet, vissza akarok ülni a BMW-be, az lesz a legjobb terápia."

Sérülései olyan jelentéktelenek, hogy péntektől már valóban indulni akar az Amerikai Nagydíjon. Csapata, a BMW nevezi is őt a futamra, ha csütörtökön - magyar idő szerint délután négy óra körül - átmegy az utolsó orvosi vizsgálaton, és alkalmasnak találják a vezetésre.

Ekkora ütközés után általában egy futamot kihagynak, ha Kubicát nem engedik volán mögé, az istálló valamelyik tesztpilótája, Sebastian Vettel vagy Timo Glock ugorhat be a helyére.