Hamilton indulhat az Európa Nagydíjon

2007.07.22. 10:42
Rajthoz áll a nürburgringi Forma-1-es Európa Nagydíjon a szombaton 260 kilométer/órás tempóval a gumifalba csapódott Lewis Hamilton. A brit pilótát - aki szinte sértetlenül úszta meg a balesetet - a Nemzetközi Automobil Szövetség orvosai is megvizsgálták és engedik versenyezni.

Rajthoz áll a 14 órakor kezdődő nürburgringi Forma-1-es Európa Nagydíjon a szombati időmérő edzésen balesetet szenvedett Lewis Hamilton. Ezt vasárnap délerlőtt csapata, a McLaren-Mercedes jelentette be.

Komolyabb baj nélkül megúszta

Az összetett pontversenyben vezető brit pilóta kocsijának jobb első kereke a kvalifikáció hajrájában defektet kapott, és 260 kilométer/órás tempónál az autó irányíthatatlanul a gumifalba csapódott. Az újonc pilóta csak segítséggel tudott kiszállni az autójából, helikopterrel szállították egy Nürburgring melletti klinikára.

A tüzetes orvosi vizsgálat azonban negatív eredményt hozott, sem agyrázkódása, sem csonttörése nem volt, így nem sokkal később ki is engedték a kórházból. Három órával a balesete után már sajtótájékoztatót is tartott, ahol azt mondta, teljesen jól érzi magát és indulni akar a versenyen.

A tizedik helyről indul

Az indulási engedély végül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosainak reggeli kontrollja alapján született meg. Hamilton - még egy korábbi idejének köszönhetően - a tizedik rajtkockából vághat neki a viadalnak.