Új bizonyíték kémügyben: bajban a McLaren

2007.09.05. 21:07
Újabb bizonyítékokhoz jutott a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) a Ferrari kontra McLaren kémügyben: jövő csütörtökön ismét a Világtanács elé hívja az angol istálló vezetőit, és újratárgyalja a júliusi felmentő döntést.

Gondban lehet a McLaren, miután szerda késő délután az FIA közölte, újabb bizonyítékokhoz jutott a Ferrari kontra McLaren kémügyben, így újra bíróság elé hívja az angol istálló vezetőit.

"Új bizonyíték előkerülése miatt a Motorsport Világtanács szeptember 13-án, Párizsban találkozik. A július 26-i döntésnek megfelelően a McLaren-Mercedes képviselőinek kell megjelenniük a meghallgatáson" - adta ki a szervezet hivatalos honlapján.

Július végén a tanács bizonyítékok hiányában felmentette a Mclarent, ám nem zárta le az esetet.

"Ha a jövőbenj felmerülne, hogy a Ferraritól származó információkat a bajnokság befolyásolására használták föl, visszahívhatjuk a McLarent a Motorsport Világtanács (MV) elé, ami kizárhatja nem csak a 2007-es, de a 2008-as világbajnokságból is" - szólt akkor az FIA határozata.

Tizenharmadikán az eredeti tervek szerint a fellebbviteli bíróság előtt mondhatta volna el érveit nem csak a Mclaren, hanem a Ferrari is, ám erre nem kerül sor, megint az MV ül össze: "Az FIA-elnök a fellebbviteli bírósághoz benyújtott keresetét visszavonta".

Az angol gárda percekkel a szövetség levelét követően csak annyit közölt, "a McLaren továbbra is együttműködik az FIA-val".

Az újabb ülés valószínűleg azt jelenti, az angol team ellen találtak bizonyítékot. A McLaren vezeti a konstruktőrök világbajnokságát, Lewis Hamilton és Fernando Alonso az első két helyen állnak a pilóták között.

A hungaroringi balhéja miatt a McLaren-vezetőket szeptember 19-én is Párizsba várják, a pontmegvonás ügyében.