Jöhet egy kés, ami felvágja az ered

2007.09.10. 12:45
A McLaren-Mercedes letarolta Monzában a Ferrarit minden pályán kívüli nehézség ellenére. Alonso csodás volt, mégis nagyon kiáll a rúdja a csapattól, Hamiltonban felmerült, a csütörtöki kémtárgyaláson mindent elveszíthetnek, az istálló vezetője viszont bizakodik.

Szerdán újra gyanúsított lett a kémügyben, csütörtökön pénzbüntetést kapott a Hungaroringen használt váltója miatt, szombat óta vezetői ellen nyomoz az olasz rendőrség, a McLaren-Mercedes mégis elverte a Ferrarit annak otthonában, Monzában, vasárnap.

Alonso szórakozva győzött

"Tökéletesen ment minden, szórakozás volt vezetni az autót" - idézte a futam utáni sajtótájékoztatóról az autosport.com a győztes Fernando Alonsót, aki egész hétvégén szenzációsan vezetett.

Csapatával szemben nem volt túl barátságos, nem válaszolt a leintés után a rádión kapott gratulációkra, a kocsiból kiszállva levegőnek nézte főnökét, Ron Dennis-t.

Az újságírók azt is megkérdezték, a célvonalon miért nem húzódott közel a boxutca falához, ahogy a győztesek általában szokták.

Útban a Renault felé

"A monzai pálya túl gyors, ha közel mentem volna, sok levegő csapódik rájuk, veszélyesebb itt, mint bárhol máshol" - válaszolta, mire a sajtószoba röhögött.

Így ünnepel a McLaren (fotó: AFP)

Valójában már egyértelmű, Alonso a szezon végén elhagyja a Mclarent. A spanyol újságok azt írták, vagy visszamegy a Renault-hoz vagy kihagy egy évet. A német RTL riporterének a kétszeres bajnok azt mondta: "Nem megyek szabadságra, a Forma-1-ben maradok jövőre."

A másik mclarenesnek, Lewis Hamiltonnak változatosabb versenye volt. Alonsótól simán kikapott, majd a hajrában Kimi Raikkönennel is meg kellett küzdenie, de a finnt egyszerűen lelépte egy kivédhetetlennek tűnő előzéssel.

Ő sem tudja, hogyan sikerülhetett

"Rettentő szoros volt. Kimi becsukta az ajtót, de nagyon sportszerű maradt. Nem hittem volna, hogy be tudok kanyarodni, de valahogy sikerült" - emlékezett a manőverre az újonc.

Az angol tizenhárom futam után három ponttal vezeti a vb-t csapattársa előtt, a harmadik Raikkönennek tizennyolc egység a hátránya.

"Nagyszerű lenne megnyerni a konstruktőr- és a pilóta-vb-t is, csakhogy megmutassuk, minden probléma ellenére nem lehet elnyomni minket és megállíthatatlanok vagyunk - nyilatkozta Hamilton, de tudja, a csütörtöki kémügy-tárgyalás mit jelenthet rájuk nézve. - Minden olyan jól megy, aztán jöhet egy kés, ami felvágja az ered."

Dennisék harcolni fognak

Ron Dennis kijelentette, erős védelemmel készülnek a tárgyalásra, a gazzetta.it szerint a McLaren arra készül, a Renault-t is bevonja a kémügybe, mert egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy Flavio Briatore adta a fülest az FIA-nak a két mclarenes, Pedro de la Rosa és Alonso gyanús levélváltásáról. Péntek este Briatore hosszú ideig a McLaren centrumában tartózkodott, Dennisékkel tárgyalhatott, bár mikor kijött, csak hülyéskedett: "Eddig nem volt időm benézni az épületükbe, most végre megtettem."

Pontosan persze semmit nem tudni, csak az biztos, ahogy Martin Whitmarsh McLaren-igazgató értékelte istállójuk helyzetét: "Pillanatnyilag kissé viharvertek vagyunk, de erősek. Egyre egységesebbé válunk, és egyre jobban akarjuk a világbajnokságokat."