A fénymásolónak ajánlják Raikkönen sikerét

2007.09.17. 12:26
A Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo nyilvánosan is megköszönte a london melletti fénymásoló üzlet alkalmazottjának, hogy figyelmességével lebuktatta a McLarent, és elindította a Forma-1-es kémügyet.

A kémügyet kirobbantó fénymásoló-alkalmazottnak ajánlotta belgiumi kettős győzelmüket a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo.

"Köszönöm az angol úriembernek, hogy júniusban jelentette nekünk, egy rivális istálló embere a mi autónk titkos dossziéját akarja nála sokszorosíttatni. Nélküle sosem derült volna ki a motorsport történetének egyik legsötétebb ügye. Neki ajánlom a sikerünket" - idézte az autosport.com Montezemolót a vasárnapi nyertes futamuk után.

A kémsztori története (forrás: as.com)

Az azóta is ismeretlen figura figyelmeztésére indított nyomozást a Ferrari, később kiderült, a McLaren-főmérnök Mike Coughlan felesége, Trudy Coughlan ugrott be hozzá a 780 oldalnyi dokumentummal.

Az iratokat valószínűleg az olaszoktól azóta kirúgott Nigel Stepney-től kapta a házaspár, bár a jogi eljárás még Londonban és Modenában is tart, így ez egyelőre nem bizonyított.

A McLarent a bizalmas és titkos adatok felhasználása miatt múlt csütörtökön 100 millió dollárra büntette a Motorsport Világtanács, illetve kizárta a 2007-es konstruktőr-világbajnokságból. Utóbbi miatt Spában a Ferrari ezt a vb-t három futammal a szezon vége előtt megnyerte.