Dennis: Még Alonso is lehet bajnok

2007.10.01. 12:18
Az utolsó két futamra sem nevez ki első számú pilótát a McLaren, bár Lewis Hamilton tizenkét ponttal vezeti a vb-t csapattársa, Fernando Alonso előtt. Nőnek a ferraris Kimi Raikkönen esélyei.

Számít Fernando Alonso visszavágására az utolsó két futam előtt a világbajnokságot tizenkét ponttal vezető Lewis Hamilton. Csapattársa és riválisa előtt jelentős az előnye, egy negyedik és egy ötödik hellyel bajnok lehet, de állítja, nem nyugodott meg vasárnapi sikere után.

"Jót tett az önbizalmamnak, de még van két verseny, bármi megtörténhet. Persze tudat alatt egy kicsit már gondolok rá, de a legfontosabb, hogy csak a következő futamra figyeljek, jól felkészüljek és vegyem az akadályokat" - idézte Hamiltont az autosport.com.

A vb-címvédő (Alonso), a pontversenbyen jelenleg vezető (Hamilton) pilóta mellett a lehetséges nevető harmadik (Raikkönen) (fotó: AFP)

Japánban, a szakadó esőben az angol hibátlanul vezetett, Alonso viszont rontott, kicsúszott, összetörte az autóját, kiesett.

A McLaren-főnök Ron Dennis, aki augusztus eleje, a spanyol zsarolása óta nem beszél kétszeres bajnok pilótájával, kijelentette, Hamiltont továbbra sem fogják jobban segíteni.

"Nyugodtak vagyunk, csak a hátralévő két futamra figyelünk. Egyértelmű, Lewis remek helyzetben van, de Fernando vb-je sem lefutott még. Számára sincs még vége, mindkét pilótánknak egyenlő esélyeket adunk a világbajnokság megnyerésére."

Döntése érthető, igaz még a jelenleg vb-harmadik Kimi Raikkönen is lehet világbajnok. A finn tizenhét ponttal van Hamilton, öttel Alonso mögött. Ha az angol a hétvégén Kínában nem szerezne pontot, a spanyolt pedig legyőzné Raikkönen, az utolsó nagydíj előtt még neki is maradna reális esélye a vb-re: a McLaren még veszíthet is.