Michael Schumacher újra F-1-volán mögött

2007.11.13. 14:27
Egy szezon kihagyás után kedden újra Forma-1-es autóba ült Michael Schumacher: a hivatalos barcelonai teszten a Ferrari idei autóját próbálta ki.

Bő egy év után vezetett újra Forma-1-es autót Michael Schumacher: a tavaly visszavonult hétszeres bajnok a barcelonai teszten ült az F2007-es Ferrari volánja mögé.

A 38 éves exbajnok tapasztalatával segít volt csapatának, hosszabb távú visszatérését nem tervezi. Kedden kora reggel az elsők között gurult a pályára, hogy kipróbálja Kimi Raikkönen autóját.

Jövőre az F-1-ben már tilos lesz a kipörgésgátló használata, ám az olaszok jelenlegi pilótái közül sem a finn, sem Felipe Massa nem vezetett még anélkül Forma-1-es autót, így a hétszeres világelső rutinja sokat segíthet a fejlesztéseknél.

A katalán pályán ott van a többi istálló is, ám a legtöbb versenypilótái nélkül. A ferrarisok és Lewis Hamilton még pihennek, Fernando Alonsónak jelenleg nincs csapata.

Napközben mutatkozott be a Toro Rosso új igazolása, a négyszeres Champ Car-bajnok Sebastian Bourdais, a Spykerből alakult Force India nevű gárda Giedo van der Garde-dal és Roldan Rodriguezzel, a Hondánál Andreas Zuber.

Az idei pilóták közül a helyszínen van a BMW párosa, Nick Heidfeld és Robert Kubica, a Red Bullnál David Coulthard, a renault-s Heikki Kovalainen és Jarno Trulli a Toyotával.

A gyakorlás kedden késő délutánig, majd szerdán és csütörtökön folytatódik. Időeredmények a nap végén várhatóak.