Briatore: 60 százalék, hogy jön Alonso

2007.11.20. 10:25
Két új versenyzőt akar szerződtetni a Renault a 2008-as szezonra: Flavio Briatore csapatfőnök elárulta, van rá esély, hogy Fernando Alonso visszatérjen hozzájuk, a világbajnok mellé Nelsinho Piquet-t szánják. Döntés a napokban, talán már szerdán.

Hatvan százalék az esély rá, hogy Fernando Alonso visszatér a Renault-hoz, állítja a franciák főnöke, Flavio Briatore. A menedzser egy olasz rádióadó műsorában beszélt istállója jövőjéről.

"60 százalék, hogy jön Alonso, 40 százalék, hogy nem. A napokban derül ki, talán már szerdán. Jövőre két új pilótánk lesz" - idézte Briatorét az ANSA hírügynökség.

Az idei kettősből Giancarlo Fisichella tehát biztosan nem folytatja a Renault-nál, és a nyilatkozatot látva Heikki Kovalainen helye is több mint bizonytalan. A finn sorsa attól függ, a kétszeres bajnok igent mond vagy nemet a neki ajánlott szerződésre.

"Kovalainen nagyszerű éven van túl, kezdetben nem boldogult a vezethetetlen autónkkal, de eddig elégedettek vagyunk vele, meglátjuk, mi történik" - mondta a csapatfőnök.

Az újonc esélyeit csökkenti, hogy az eddigi tesztelő Nelsinho Piquet-vel komolyan számol Briatore: "Nelsinhót nem felejtettük el, potenciálisan hihetetlen sok van benne, sokakat meglephet".

Alonso néhány hete bontotta föl megállapodását a McLarennel, mert nem érezte jól magát. Igyekszik minél versenyképesebb autót találni magának jövőre, hétfőn úgy tűnt, a Renault-n kívül már nincs választása.

Briatore szavaiból az tűnhet ki, van másik komoly kérője is, valószínűleg a Red Bull, esetleg a Toyota. Bár mindkét gárdának van két-két fixnek mondott versenyzője, az F-1-ben senki nem érezheti magát biztonságban.

A Renault esélyeit csökkenti, hogy pénzügyileg nincs túlzottan elengedve, ráadásul folyamatban van ellene egy kémper is, amiben nem kizárt, hogy jelentős pénzbüntetést kap. Sanszait növeli viszont, hogy 2005-ben és 2006-ban a franciáknál lett világbajnok Alonso, jól ismeri a teamet, tudja, mire számíthat, ha visszaigazol.