Rekordösszegért csábítják Alonsót a Renault-hoz

2007.11.08. 12:22
A kétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta, Fernando Alonso egyéves szerződést akar kötni, ezért lehet, hogy lemond egy mesés ajánlatról. Briatore már megmozgatta a spanyol nagyvállalatokat, de lehet, ez is kevés lesz.

Egy hét sem telt el, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso bejelentette, szerződést bontott a McLaren-Mercedesszel. Azóta nem telik el úgy nap, hogy ne hoznák hírbe valamelyik csapattal.

Ennél most jóval több konkrétummal szolgált a német Bild: Briatore azon mesterkedik, hogy három évre 62 millió eurós (15.7 milliárd forint) szerződést tegyen elé. Ez nagyjából húszmilliót jelentene évenként, ami hatalmas, háromszoros előrelépés ahhoz képest, hogy világbajnokként hétmillió eurót keresett évente.

Briatore egy nagy spanyol távközlési céget nyert meg a pénz előteremtése érdekében. De továbbra sem lehet biztosra venni a szerződést, mert mindenképpen három évre szerződnének Alonsóval, míg neki elsősorban egyéves szerződés felelne meg, mert úgy kalkulál, hogy 2009-től már mehetne a Ferrarihoz.

"Alonso még nagyon sokat adhat a Reanult-nak, ezzel mindenki tisztában van, de egyéves szerződést kötni képtelenség, értelmetlen" - magyarázta Briatore.

Eközben Alonso menedzsere újra találkozott a Red Bull vezetőivel, és nem kizárt, hogy ők egy évre is alkalmaznák. A spanyolnak ugyanakkor azzal alighanem szembesülnie kell, hogy jövőre nem lesz harcban a világbajnoki címért.