Összejön a Schumacher–Hamilton-csata

2007.11.26. 15:57
Először körözhet egyszerre a Formula–1-ben a legsikeresebb pilóta a legjobb újonccal: Michael Schumacher vs. Lewis Hamilton a jerezi teszten.

Nem tud autóversenyzés nélkül élni Michael Schumacher: a hétvégén excsapattársa, Felipe Massa gokartnagydíja miatt utazott tízezer kilométert Brazíliába, és meg is nyerte.

Az indulók között ott voltak a legjobb brazil pilóták, a szervezőn kívül többek között Rubens Barrichello és Nelsinho Piquet, de a volt hétszeres F1-bajnok mindannyiukat lehagyta. Az első futamon a negyedik helyről indulva simán győzött, a másodikon a hatodik kockáról másodiknak jött föl, amikor egy lekörözött miatt elrontott egy kanyart, és hatodik lett. Összetettben viszont így simán ő lett a legjobb.

"Hiányzik a versenyzés, a kihívások. Ez természetes. Már egy éve, hogy nem is gokartoztam, pedig imádom. Mindig is a szerelmem volt a versenyzés, és az érzés nem múlt el" - nyilatkozta Schumacher a La Gazzetta dello Sportnak.

A 38 éves klasszis november közepén közel 13 hónap után ült újra F1-es autóba, amikor két napot tesztelt a Ferrarival Barcelonában. Mindkétszer a leggyorsabb időt futotta, így az istálló a decemberi, jerezi gyakorlásra is meghívta őt két napra.

"Félig szórakozás, félig munka" – közölte az olaszok sajtóirodája arra utalva, milyen feladatai lesznek a 2006 októberében visszavonult németnek.

Jövőre az F-1-ből kiiktatják az elektronikus segédeszközöket, többek között a kipörgésgátlót, ami nélkül korábban Kimi Raikkönen alig, Felipe Massa soha nem vezetett Forma–1-es gépet. Massa Barcelonában azt mondta, "hulladéknak" érezte magát a volán mögött a kipörgésgátló nélkül, így különösen elkel Schumacher segítsége.

Hivatalos versenyen ezúttal nem indulhat a 91-szeres futamgyőztes, ám Jerezben ott lesz Lewis Hamilton is, aki Barcelonát még kihagyta. Minden idők legjobb újonca és minden idők legsikeresebb pilótája először mérkőzhet.

Többről viszont nincs szó: Schumacher a napokban sokadszor is kizárta, hogy visszatérjen a Forma–1-es világbajnokságba, állítja, csupán egyszeri alkalmakról van szó.